suria

Wani Kayrie nyaris kemalangan akibat kecuaian orang lain - “Dah banyak kali jumpa pemandu main telefon”

Wani kesal dengan sikap pemandu yang cuai sambil memandu.

BIARPUN kita sudah berhati-hati dalam pemanduan namun tetap berhadapan dengan risiko kemalangan akibat kecuaian orang lain.

Itulah yang terjadi kepada penyanyi Wani Kayrie, 20, apabila kereta yang dipandunya hampir dilanggar kenderaan lain pada tengah malam, Rabu.

ARTIKEL BERKAITAN: Melampau! 45 akaun pedofilia guna nama, foto Wani Kayrie ketika usia 10 tahun

Lebih membuatkan Wani atau nama sebenarnya Syazwani Abdullah berang apabila melihat individu yang hampir melanggarnya itu sedang bermain telefon ketika sedang memandu.

Wani meluahkan rasa berang terhadap sikap individu yang memandu secara cuai.

"Kejadian itu berlaku ketika saya dalam perjalanan pulang ke rumah dan hampir nak sampai. Ketika itu, kereta saya berada di laluan kiri menaiki bukit.

"Tiba-tiba saya sedar ada kereta dari hadapan nak turun bukit laju ke lorong kiri yang sepatutnya dia berada di lorong kanan.

"Kereta itu hampir nak 'cium' kereta saya tapi nasib baik dia sempat elak. Tapi yang buat saya marah bila nampak dia rupa-rupanya sedang main telefon sambil memandu," katanya kepada mStar.

Sebelum ini, Wani memuat naik status di Instastory meluahkan rasa berang dengan tindakan cuai pemandu wanita yang hampir melanggarnya.

Wani nyaris kemalangan.

Wani turut menasihati pemandu kenderaan lain supaya tidak menggunakan telefon bimbit ketika memandu kerana boleh bahayakan keselamatan orang lain.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Magika ini memberitahu kejadian tersebut turut menyebabkan dia berasa trauma sehingga kini.

"Sebenarnya sudah beberapa kali juga saya hampir dilanggar. Tapi semalam pertama kali kejadian itu berlaku ketika sedang menaiki bukit.

"Memang sehingga kini, saya jadi trauma pula. Yela... kita punyalah berhati-hati dan bawa perlahan tapi sebab kecuaian orang lain, kita pula yang hampir jadi mangsa," ujarnya.

Wani Kayrie

Artikel Lain