suria

Mulianya hati Nasha Aziz, umur sudah 49 tahun tapi sanggup membujang demi ibu - “Kalau saya tak jaga amanah ini, siapa nak jaga?”

Nasha reda sekiranya dia ditakdirkan hidup bujang hingga ke akhir hayatnya.

PELAKON Nasha Aziz reda sekiranya dia ditakdirkan untuk hidup membujang hingga ke akhir hayatnya.

Nasha atau nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz, 49, berkata, dia menganggap tanggungjawab untuk menjaga dua ibunya adalah lebih besar berbanding soal jodoh.

ARTIKEL BERKAITAN: Nasha Aziz Tangguh Kahwin & Umrah

ARTIKEL BERKAITAN: Nasha Aziz Buat Ujian Darah Kesan Penyakit

"Soal jodoh saya serahkan jiwa dan raga kepada Allah. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk saya. Pada masa yang sama, kenapa saya masih belum menjumpai sesiapa sebagai jodoh adalah kerana saya mempunyai dua ibu yang single sekarang.

"Bapa saya pula dua-dua dah tiada. Jadi anak yang tinggal adalah saya. Sayalah menjadi tempat untuk mereka berborak atau meluah perasaan.

Nasha mahu memberikan sepenuh perhatian terhadap orang tuanya yang semakin uzur.

"Saya andaikan jodoh saya adalah untuk bersama dengan ibu. Ia anugerah terindah buat saya," ujarnya kepada mStar.

Nasha memanggil ibu angkat (ibu saudara yang menjaganya) sebagai ibu dan ibu kandungnya sebagai mummy.

Kata Nasha, keadaan ibunya yang sudah tua dan uzur memerlukan dia untuk memberi perhatian yang lebih kepada mereka.

Mengakui pernah mempunyai perancangan untuk mendirikan rumah tangga namun tidak kesampaian, Nasha tidak melatah kerana menganggap ia sebagai peluang untuk dia membalas jasa ibunya itu.

Saya andaikan jodoh saya adalah untuk bersama dengan ibu. Ia anugerah terindah buat saya.

NASHA AZIZ

PELAKON

"Memang ada saja kita bercadang-cadang tetapi kalau bulan izin Allah, kita takkan dapat juga. Mungkin ini sesuai dengan perjalanan hidup saya.

"Kalau saya ada suami, mesti saya kena tinggalkan ibu-ibu saya. Mereka dalam keadaan uzur, sensitif dan perlukan perhatian.

"Anak-anak buah saya pun ramai dan saya dah anggap mereka seperti anak saya sendiri. Setahu saya, adat dan adab sebagai wanita Melayu yang berkahwin, mereka kena lebihkan suami.

"Apapun, saya serahkan jiwa dan raga saya kepada Allah dan biarlah Dia yang tentukan saya untuk siapa. Kalau saya tak jaga amanah ini, siapa nak jaga?," ujarnya lagi.

Nasha Aziz, jodoh

Artikel Berkaitan

Artikel Lain