suria

Jangan Tamak Kata Johan

Johan bersama rakan pelakon filem televisyen #TerobekRaya.

PELAWAK dan penyampai radio, Johan memberitahu antara sebab dia mengambil keputusan menerbitkan filem televisyen berjudul #TerobekRaya adalah kerana ingin berkongsi rezeki dengan rakan artis dan kru produksi.

Kata Johan, pengalaman dalam bidang hiburan sebelum ini membuka matanya kerana tidak ramai bernasib baik terutamanya kru produksi.

"Apabila saya buat projek ini memang saya panggil rakan-rakan artis dan kru produksi yang saya kenal kerana ingin berkongsi rezeki dengan mereka.

Johan.

"Saya juga tidak minta harga 'kawan-kawan' dan membayar dengan harga sepatutnya kerana kesemuanya bekerja keras menjayakan filem televisyen ini.

"Pada saya buat apa hendak tamak dan Alhamdulillah ada diberikan rezeki lebih sedikit saya kongsi dengan rakan-rakan," katanya.

Johan ditemui pada pelancaran #TerobekRaya yang diadakan baru-baru ini.

Ia menampilkan Johan dan isteri, Ozlynn Wati sebagai pelakon dan penerbit selain membariskan pelakon seperti Azhan Rani, Sherry Alhadad, Marsha, Beto Kusyairi, Ani Maiyuni, Zizan Nin, Tauke dan Kazar.

#TerobekRaya sedang ditayangkan di saluran Astro First Eksklusif (480).

Dalam pada itu, Johan berkata, dia bersyukur kerana akhirnya idea untuk menghasilkan sebuah filem tanpa skrip berhasil.

Kata Johan, dia bertuah apabila dikelilingi oleh barisan pelakon yang berkaliber walaupun ada di antara mereka bukan pelawak namun masih mampu melakukan improvisasi dengan baik.

"Filem ini memang tidak ada skrip cuma saya berikan situasi sesuatu babak dan semua pelakon akan menjayakannya secara spontan.

"Pada awalnya saya bimbang juga dengan idea ini tetapi Alhamdulillah semua barisan pelakon terlibat yang telah memungkinkan #TerobekRaya dihasilkan," katanya.

Johan, #TerobekRaya

Artikel Sebelum

Jenama Mok Cun Ke New York

Artikel Berikut

Wangian Harris Alif

Artikel Lain