Artis Baharu Tidak Akan Buat Persembahan Pada AIM20 - Hiburan | mStar

Artis Baharu Tidak Akan Buat Persembahan Pada AIM20

Khairul Anwar Salleh (lima dari kiri) dan Rosmin Hashim (enam dari kiri) bersama para artis yang akan membuat persembahan pada AIM20.
Khairul Anwar Salleh (lima dari kiri) dan Rosmin Hashim (enam dari kiri) bersama para artis yang akan membuat persembahan pada AIM20.

KUALA LUMPUR: Anugerah Industri Muzik ke-20 (AIM20) yang bakal berlangsung pada 14 Disember ini tidak akan menampilkan barisan artis baharu dalam segmen persembahan pada malam kemuncak acara tersebut.

Pengerusi Jawatankuasa Penganjur AIM20, Rosmin Hashim, berkata, keputusan itu dibuat bukan kerana bimbang persembahan artis berkenaan tidak mencapai piawaian tetapi sekadar ingin mengubah konsep.

"Pihak kami sengaja menggunakan pendekatan berbeza di mana jika tahun lalu terdapat segmen artis baharu dalam persembahan, kali ini segmen itu ditiadakan.

"Ini tiada kaitan kononnya pihak kami bimbang persembahan artis baharu akan menjadi caca-marba pada acara kemuncak itu," katanya.

Rosmin ditemui pada sidang media pengumuman barisan artis yang membuat persembahan serta pengacara bagi acara AIM 20 di Hotel Istana di sini pada Selasa.

Selain Rosmin, Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro, Khairul Anwar Salleh turut hadir pada sidang media tersebut.

Tambah Rosmin bagaimanapun pihaknya akan member ruang kepada artis baharu memperkenalkan diri menerusi segmen khas yang diperkenalkan.

Sementara itu, seramai 13 penyanyi yang akan terlibat dalam persembahan AIM 20 termasuklah Datuk Siti Nurhaliza, Hafiz, Ning Baizura, Shila Amzah, Spider, Najwa Latif, Aizat, Afgan dan Datuk Rossa.

"Pemilihan penyanyi yang bakal membuat persembahan itu berdasarkan populariti sepanjang tempoh lagu-lagu mereka dicalonkan.

"Saya percaya mereka akan menyampaikan persembahan yang terbaik pada malam itu berdasarkan pengalaman yang mereka miliki," ujarnya.

Selain itu, Datuk Aznil Nawawi dan Nabil Ahmad diumumkan sebagai pengacara AIM20.

AIM20 bakal berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil pada 14 Disember depan dan disiarkan secara langsung menerusi Astro Ria.

Artikel Sebelum

Watie Juara Ratu Rania

Artikel Berikut

Faith Hill Sangkal Tuduhan Bakal Bercerai

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Zainuddin Maidin meninggal dunia

Enam lagi ahli Parlimen Umno keluar parti