suria

Penyanyi Jepun, May'n Mahu Bikin Konsert Di Malaysia

May'n sanggup buat apa sahaja demi peminat-peminat yang sentiasa menyokongnya. Foto YAP CHEE HONG
May'n sanggup buat apa sahaja demi peminat-peminat yang sentiasa menyokongnya. Foto YAP CHEE HONG
May'n sanggup buat apa sahaja demi peminat-peminat yang sentiasa menyokongnya. Foto YAP CHEE HONG

PETALING JAYA: Penyanyi Jepun, May'n berhasrat untuk mengadakan sebuah konsert di negara ini sekiranya para peminat di Malaysia meminta dia untuk berbuat demikian.

May'n atau nama sebenarnya May Nakabayashi berkata, dia sanggup membuat apa sahaja termasuklah terbang dari Jepun ke negara lain semata-mata untuk menghiburkan para peminat yang tidak pernah putus menyokongnya.

"Jika ada peminat yang meminta saya buat konsert, saya akan cuba laksanakannya, termasuklah di negara ini.

"Saya mahu para peminat terhibur dengan muzik-muzik yang saya tampilkan," katanya yang ditemui di Hotel Sunway Resort dan Spa dekat sini, Jumaat.

May'n bakal mengadakan persembahan pada Karnival Animax Malaysia 2013 yang akan berlangsung pada Sabtu (hari ini) dan Ahad (esok) di Blue Concourse, pusat membeli belah Sunway Pyramid.

Tambah penyanyi berusia 23 tahun itu, dia tidak sabar menemui para peminatnya di Malaysia dan pada masa sama ingin mengenali mereka dengan lebih mendalam.

"Setiap kali mengadakan persembahan di luar negara, saya dapat lihat wajah kegembiraan mereka sama sahaja di mana-mana.

"Yang membezakan mereka adalah kulit wajah. Cuma peminat-peminat di luar negara lebih aktif kerana mereka berjoget mengikut rentak lagu berbanding di jepun, mereka lebih senang berdiri dan menghayati sesebuah lagu itu," selorohnya.

Bagi yang belum mengenali May'n, penyanyi kelahiran Nagoya ini terkenal dengan nyanyiannya menerusi siri anime Macross Frontier.

Pada karnival tesebut, May'n akan membawakan lagu hit terbaru berjudul Chase The World daripada siri anime Accel World, Heat Of The Moment dan Kimi Shinitamo Koto Nakare (daripada siri Shangri-La).

Dalam pada itu, Karnival Animax Malaysia 2013 turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik sebagai tanda penghargaan kepada penonton-penonton anime di bawah saluran Animax, Astro (saluran 715).

Artikel Sebelum

Artikel Lain

Nazri Aziz pula positif Covid-19