Kedudukan Fouziah Gous Tidak Tergugat Kerana Artis Baru

Fouziah Gous
Fouziah Gous
Fouziah Gous

PETALING JAYA: Persaingan sengit daripada lambakan aktres muda pada hari ini tidak menggugat kedudukan pelakon Fouziah Gous sebagai bintang televisyen.

Fouziah, 30, berkata, dia tidak berasa bimbang atau gentar dengan kemunculan aktres-aktres baru kerana percaya pada kemampuan dan komitmen kerjanya.

“Saya tidak perlu bimbang dengan adanya muka-muka baru kerana semua orang mempunyai rezeki masing-masing. Saya hanya menjadi diri sendiri dan menjaga mutu kerja agar sentiasa disenangi semua pihak.

“Berkat disiplin dan usaha yang berterusan, saya percaya peluang itu akan selalu ada,” katanya kepada mStar Online.

Katanya, persaingan yang sengit di kalangan aktres bagaimanapun tidak menghalang dia bersikap selektif dalam menerima tawaran lakonan.

“Selepas enam tahun berkecimpung dalam seni lakon, saya perlu bersikap lebih memilih dalam tawaran lakonan demi memantapkan profil.

“Memandangkan kerjaya saya cenderung pada drama televisyen berbanding filem, saya perlu pastikan lakonan saya dapat ditonton menerusi pelbagai stesen dan bukannya hanya menerusi sesebuah saluran sahaja,” katanya.

Mengenai kerjaya, Fouziah yang baru sahaja menamatkan penggambaran drama bersiri Dendam Sarakit untuk TV3 memutuskan untuk berehat sepanjang Ramadan ini kerana kepenatan dengan komitmen lakonan sebelum ini.

“Saya baru sangat menamatkan penggambaran Dendam Sarakit dua hari lepas. Sekarang saya hanya mahu berehat daripada lakonan.

“Sejak awal tahun, saya terlibat dengan komitmen lakonan secara berterusan. Ada beberapa tawaran yang belum sah lagi, tapi saya mahu menghabiskan masa di rumah dengan keluarga sahaja Ramadan ini,” katanya.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Artikel Lain