Katie Holmes Dijangka Terima RM48 Juta Selepas Bercerai Dengan Tom Cruise

Katie Holmes dan Tom Cruise
Katie Holmes dan Tom Cruise
Katie Holmes dan Tom Cruise

LOS ANGELES: Aktres katie Holmes dijangka akan menerima sejumlah RM48 juta (ASD15 juta) selepas bercerai dengan aktor dan produser Tom Cruise.

Holmes yang memfailkan perceraian selepas lima tahun berkahwin menjelaskan perbezaan pendapat yang tidak dapat dipulihkan sebagai punca keretakan rumah tangga mereka. Dia juga menuntut hak penjagaan tunggal ke atas anak perempuan mereka, Suri, 6.

Pakar-pakar berpendapat, Holmes turut akan menerima wang yang banyak daripada Cruise untuk membesarkan anak mereka.

“Cruise memiliki sebilangan besar harta mereka. Holmes akan menerima sebahagian besar daripadanya sebagai nafkah untuk membesarkan anak mereka. Dia (Holmes) hanya perlu menunjukkan Suri memerlukan pengasuh, kereta, pakaian dan temu janji dandanan rambut.

"Gaya hidup Suri yang mewah memerlukan sejumlah wang yang banyak pada setiap bulan,” kata seorang peguam terkenal, Vikki Ziegler kepada laman Hollywoodlife.com.

Selepas kes cerai itu diselesaikan kelak, pasangan itu berhak untuk mengambil bahagian pendapatan masing-masing daripada projek-projek filem mereka bersama sejak November 2006.

Laman femalefirst.co.uk turut melaporkan, Holmes juga dijangka menerima RM9.5 juta (ASD3 juta) bagi tempoh perkahwinan mereka dan rumah agam bernilai RM111 juta (ASD35 juta) di Beverly Hills dekat sini.

Memandangkan tempoh perkahwinan pasangan itu tidak menjangkau 11 tahun, perjanjian pra-perkahwinan di bawah peruntukan negeri California yang menetapkan pembahagian harta bersama bagi pasangan bercerai terbatal dengan sendirinya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Adele Umum Hamil Anak Kekasih

Klik

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain