Mohamad Azizulhakim Juara Detik Bersama Handycam - Hiburan | mStar

Mohamad Azizulhakim Juara Detik Bersama Handycam

Azlin Reza Azmi bersama pemenang Detik Bersama Handycam
Azlin Reza Azmi bersama pemenang Detik Bersama Handycam

KUALA LUMPUR: Peserta siri realiti Detik Bersama Handycam, Mohamad Azizulhakim Mohd Salleh, 21, diumumkan sebagai juara rancangan itu.

Dia membawa pulang hadiah bernilai RM25 ribu yang berupa barangan Sony seperti handycam NEX-VG10, Sony VAIO Notebook, 40 Full HD Bravia LCD TV dan Vegas Movie Studio Platinium Pro Pack bernilai lebih RM15 ribu termasuk wang tunai sebanyak RM10 ribu.

Manakala naib juara, Fazlan Adhili Mastafa Kamal, 21, membawa pulang hadiah bernilai hampir RM10,000 iaitu sebuah Sony Handycam serta wang tunai RM5,000.

Pengurus saluran Astro Ria, Azlin Reza Azmi berkata program ini merupakan usaha awal yang dijalankan pihak Astro bagi mencungkil bakat-bakat terpendam di kalangan generasi muda.

“Kami amat percaya bahawa golongan ini mempunyai daya imiginasi dan kreativiti yang tinggi yang lebih segar. Mereka juga adalah golongan pelapis yang akan mewarnai industri televisyen akan datang,” jelasnya.

Bagi Azizulhakim, dia bersyukur kerana diberi peluang untuk menonjolkan bakatnya dalam bidang videografi dan hasil karyanya dipaparkan di televisyen untuk tontonan masyarakat Malaysia.

“Saya tidak pernah menyangka akan memenangi pertandingan ini. Bagi saya dapat menyertainya sudah merupakan pencapaian terbaik. Bagaimanapun saya berterima kasih juga kepada pensyarah dan keluarga yang hanya memberi semangat dan sokongan kepada saya,” ujar pelajar tahun akhir Kolej Segi ini.

Siri Detik Bersama Handycam ini yang bermula awal bulan Oktober lalu menampilkan 10 eisod istimewa.

Ia juga program realiti pertama seumpamanya di Malaysia yang bertujuan mencungkil bakat pengarah generasi baru untuk diketengahkan ke bidang penerbitan arus perdana.

Konsep hiburan realiti ini juga adalah yang pertama dipersembahkan oleh pihak Astro dengan kerjasama penaja Sony Malaysia.

Ia merupakan platform terbaik bagi mengetengahkan ciri-ciri menarik yang dimiliki Sony Handycam.

Turut diumumkan pada majlis tersebut ialah pemenang pilihan penonton di rumah menerusi karya Stop Motion In Kuala Kangsar yang dimenangi oleh Mohd Zulhelmie Zullifan, 22 dan Intan Hayati Ab Aziz, 22 dari Kelantan.

Manakala Nur Kamar Asyikin Kamaruddin, 25 dari Kuala Lumpur dipilih sebagai penonton bertuah yang menghantar slogan terbaik.

Artikel Sebelum

Fizo Omar Gian Berlakon Drama

Artikel Berikut

Nai'zle, Ahli Perniagaan Jadi Penyanyi

Artikel Berkaitan

default image

Faizal Yusup Meninggal Dunia

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

Artikel Lain