'Segunung Harapan' program realiti terbaru Astro Oasis - Hiburan | mStar

'Segunung Harapan' program realiti terbaru Astro Oasis

BUAT julung-julung kalinya, Astro Oasis akan mengadakan sebuah program realiti yang akan dibawakan bersama oleh PRU-BSN yang bakal memaparkan 10 usaha murni insan-insan berhati mulia bagi memenuhi impian murni mereka yang ingin membantu masyarakat setempat.

Menurut Pengurus Saluran Astro Oasis, Tuan Hj Izelan Basar berkata, “Kami di Astro Oasis berasa terpanggil untuk mengadakan program realiti yang seumpamanya di Astro Oasis kerana melihat saluran ini mampu menyedarkan masyarakat bahawasanya Islam menyanjung sikap dan sifat yang terpuji, hidup berkomuniti secara harmoni, yakni saling bantu-membantu tanpa mengira warna kulit, agama dan budaya.

Secara tidak langsung, program realiti ini mampu mendidik orang ramai agar menghargai induvidu-individu yang mempunyai impian-impian murni yang boleh mensejahterakan komuniti setempat.

Kami yakin program realiti ini mampu menarik perhatian orang ramai kerana ia menggalakkan perasaan saling membantu di antara komuniti, khususnya mereka yangkurang bernasib baik sejajar dengan konsep asas takaful iaitu berkongsi tanggungjawab, bekerjasama dan saling membantu kepentingan bersama.”

Orang ramai dijemput untuk menyertai program realiti ini dengan menghantar penyertaan slogan, “Saya ingin menyertai impian murni…(tidak lebih 100 patah perkataan) beserta butiran peribadi seperti nama, alamat, nombor kad pengenalan, nombor telefon ke alamat: SEGUNUNG HARAPAN, Astro Oasis, Astro Entertainment Sdn Bhd, Ground Floor Wisma Penyayang, No.6, Jalan Equine, TamanEquine, Bandar Putra PERMAI, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Orang ramai juga digalakkan menghantar penyertaan melalui emel ke www.segunungharapan_oasis@astro.com.my. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30 September 2009.

Segunung Harapan akan mula ke udara pada bulan Oktober 2009 ini di Astro Oasis.

Artikel Sebelum

Qaqa At-Tameemi penyeri hari lebaran Amy Search

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

Artikel Lain