suria

Saksi dakwa terdengar pegawai narkotik minta RM14 juta untuk bebaskan anak Shah Rukh Khan

Anak Shah Rukh Khan ditahan kes dadah pada 3 Oktober lalu.

SAKSI bebas Biro Kawalan Narkotik (NCB) kes dadah melibatkan Aryan Khan iaitu Prabhakar Raghoji Sail mendakwa terdapat cubaan rasuah bagi membebaskan anak kepada bintang Bollywood Shah Rukh Khan itu.

Prabhakar Sail yang juga saksi utama kes itu mendakwa Pengarah Zon NCB iaitu Sameer Wankhede dan beberapa yang lain menuntut bayaran sebanyak Rs 25 crore iaitu kira-kira mencecah RM14 juta daripada aktor berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Akhirnya Shah Rukh Khan dapat jumpa anak 20 minit di penjara, permohonan ikat jamin Aryan Khan ditolak kali kedua

Bagaimanapun, pegawai kanan NCB itu menafikan tuduhan berkenaan dan menganggap ia sebagai palsu dan berniat jahat.

Prabhakar Sail turut memberikan mesej video dan afidavit yang mendakwa selepas penahanan Aryan Khan, dia terdengar panggilan telefon yang dibuat kepada pengurus aktor itu yang menuntut wang berkenaan.

Aryan Khan (left), son of Bollywood actor Shah Rukh Khan, is escorted to court by Narcotics Control Bureau (NCB) officials for a bail plea hearing in Mumbai on Oct 8, 2021. Photo: AFPAryan Khan masih di penjara Mumbai.

Sail juga merupakan pengawal peribadi KP Gosavi, salah seorang saksi bebas yang selfie dengan Aryan Khan telah menjadi viral.

Menerusi afidavit berkenaan Sail juga mendakwa dia melihat pengurus Shah Rukh Khan, Pooja Dadlani, bercakap dengan KP Gosavi di dalam kereta. Selepas pertemuan itu, Gosavi menyuruhnya pergi ke lokasi dan mengambil wang tunai Rs 50 lakh.

Sail mendakwa seseorang yang memakai Innova berwarna putih memberinya dua beg berisi wang tunai, yang dia bawa ke Gosavi. Dia menambah bahawa dia kemudian melihat Gosavi mengemas begnya dan pergi.

"KP Gosavi hilang dan sekarang saya takut pegawai NCB dan orang lain yang terlibat boleh membunuh saya atau menculik saya seperti KP Gosavi. Seperti yang dilihat dalam kes-kes besar, saksi sering dibunuh atau dibawa pergi dan oleh itu saya ingin menyatakan yang sebenarnya, ”kata Sail dalam afidavit itu.

Aryan ditahan bersama tujuh yang lain termasuk dua wanita oleh NCB di sebuah kapal persiaran di pantai Mumbai pada 3 Oktober.

Menurut laporan The Times of India, NCB turut merampas 13 gram kokain, 21 gram charas (kanabis pekat), 22 pil methamphetamine, 5 gram dadah jenis mephedrone dan lebih 1.3 juta lakh rupee.

Ketika serbuan, Aryan dilaporkan bersama dua rakannya iaitu pelakon, Arbaz Seth Merchant dan pereka fesyen, Munmun Dhamcecha. - THE NEW INDIAN EXPRESS

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Berkaitan

Artikel Lain