UEM Edgenta Di Kedudukan Baik Sertai Projek Infrastruktur - Niaga | mStar

UEM Edgenta Di Kedudukan Baik Sertai Projek Infrastruktur

Azmir Merican

KUALA LUMPUR: UEM Edgenta Bhd berada di kedudukan baik untuk menyertai projek infrastuktur utama bernilai RM150 bilion yang dilaksanakan kerajaan untuk lima tahun akan datang.

Syarikat penyelesaian aset itu turut optimis mengenai masa depan dan akan terus mendapatkan peluang dalam projek infrastruktur bagi bahagian Perkhidmatan Infra (IS) dan Perundingan Aset (AC), menurutnya dalam satu kenyataan di sini.

Nilai perolehan kontrak UEM Edgenta masih kukuh pada RM5.5 bilion.

Ia termasuk kontrak Penempatan Semula Kerja-kerja Telekomunikasi MRT 2 bernilai RM87 juta yang diperoleh baru-baru ini, selain perkhidmatan penyelenggaraan rutin dan pengurusan penyelenggaraan rangkaian bagi Lebuhraya Pantai Timur 2 bernilai RM87.3 juta.

"Kami yakin banyak lagi projek seperti itu dalam pasaran yang boleh kami peroleh. Kami terus berusaha mencapai pertumbuhan dan menjangkakan keputusan positif bagi 2016," kata Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif, Azmir Merican.

Sementara itu, bagi keputusan kewangan enam bulan berakhir 30 Jun, 2016, UEM Edgenta mencatatkan keuntungan sebelum cukai dan kerugian susut nilai sebelum berjumlah RM78.5 juta.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Saham Samsung Turun Mendadak

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain