Integriti Maklumat, Simpanan Ahli Tak Terjejas - KWSP

Anggota Bomba dan Penyelamat bertungkus lumus memadamkan kebakaran di KWSP di Jalan Gasing, Selasa. -fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) memberi jaminan kepada pencarum bahawa integriti maklumat dan simpanan ahli tidak terjejas susulan sebahagian pejabatnya di Petaling Jaya terbakar, Selasa.

KWSP dalam kenyataan berkata cawangan dan pejabat KWSP Petaling Jaya telah ditutup sementara waktu berikutan kejadian tersebut.

Menurut kenyataan itu, Pasukan Pengurus Krisis Cawangan sedang bekerjasama dengan pihak bomba bagi memastikan kebakaran tidak merebak ke tingkat lain dan kawasan sekitar.

"Memandangkan keselamatan pelanggan dan kakitangan adalah keutamaan kami, pengosongan bangunan telah dilakukan manakala pejabat dan perkhidmatan kaunter ditutup,” menurut kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, majikan yang ingin menjalankan sebarang transaksi dengan KWSP dinasihat mengunjungi cawangan terdekat yang terletak di ibu pejabat KWSP Jalan Raja Laut.

"Pencarum boleh menghubungi pusat pengurusan pelanggan KWSP di 03-89226000 atau menghantar pertanyaan melalui laman web myEPF di http://enquiry.kwsp.gov.my. -Bernama

KWSP, KWSP terbakar

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Orang Ramai Panik Bangunan KWSP Terbakar

Artikel Lain

Memulakan langkah pemulihan ekonomi