Dua Mangsa Kebakaran Pusat Tahfiz Pulang Esok - Semasa | mStar

Dua Mangsa Kebakaran Pusat Tahfiz Pulang Esok

Timbalan Menteri Belia dan Sukan Datuk M Saravanan hadir menyampaikan sumbangan dan beramah mesra bersama mangsa kebakaran Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Zunnun Misri Nasrun sempena Perayaan Deepavali di Wad Kebakaran Hospital Kuala Lumpur pada Khamis. Turut hadir Pengarah Hospital Kuala Lumpur Datuk Dr Zaininah Mohd Zain (kiri). fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Dua orang mangsa kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di sini yang sedang dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dijangka dibenarkan pulang pada Jumaat.

Pengarah HKL, Datuk Dr Zaininah Mohd Zain berkata mereka Indra Kurniawan Mohd Amirul, 12, dan Zunnun Misri Nasrun, 12, telah menunjukkan reaksi positif terhadap rawatan yang diberikan.

"Kedua-dua mereka mengalami kesan lecur pada badan pada tahap 20 ke 30 peratus.Selepas hampir sebulan rawatan, mereka kini hampir pulih dari luka fizikal," katanya kepada pemberita ketika ditemui di HKL, Khamis.

Seorang lagi mangsa Muhammad Shahir Sharifuddin, 11, yang dirawat di Unit Pediatrik dijangka dibenarkan pulang bulan ini.

"Bagi Shahir, kecederaan yang dialaminya lebih teruk kerana mengalami 'fracture'. Namun beliau sedang pulih dengan baik," katanya.

Dari segi mental dan emosi, Dr Zaininah berkata ketiga-tiga mereka telah diberikan rawatan psikologi untuk membantu mengatasi trauma yang dialami.

"Sebelum ini mereka mengalami 'nightmare' berikutan insiden tersebut. Dengan sokongan keluarga yang berterusan, kini mereka sudah boleh tersenyum dan berbual dengan orang lain," katanya.

Dalam kejadian awal pagi 14 September lalu itu, seramai 23 pelajar dan guru pusat tahfiz itu terkorban. - BERNAMA

pusat tahfiz , kebakaran

Artikel Sebelum

Tunafoto Tak Ada Kaitan Dengan Ikan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel