Pembantu Juruterbang TUDM Stabil - Semasa | mStar

Pembantu Juruterbang TUDM Stabil

Abang kepada pembantu juruterbang Kapten Wai Lik keluar dari bilik Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang (HPP) setelah dimaklumkan bahawa adiknya itu dalam keadaan stabil hari ini. -fotoBERNAMA

GEORGE TOWN: Keadaan pembantu juruterbang Kapten Wai Lik yang cedera dalam nahas pesawat Beechcraft B-200T yang terhempas di Pangkalan Udara Butterworth petang semalam, dilaporkan stabil.

Menurut abangnya yang enggan dikenali berkata adiknya sedang menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi Hospital Pulau Pinang (HPP) di sini.

"Saya tidak dibenarkan memberi sebarang maklumat dan apa yang saya boleh beritahu adalah dia dalam keadaan stabil," katanya kepada Bernama ketika ditemui di HPP pada Khamis.

Abang dan dua lagi anggota keluarga Wai Lik, 26, tiba di hospital itu kira-kira 1 tengah hari dan dilihat meninggalkan HPP pada 2.30 petang.

Sementara itu, seorang lagi anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang cedera dalam nahas malang itu, Sarjan U Mohd Sofi Azizan, 29, kini dirawat di Wad Ortopedik HPP.

Isteri Mohd Sofi, Ainul Maziayana Mohd Hassan, 27, masuk ke wad itu kira-kira 1.30 tengah hari dan dilihat membantu mengelap badan suaminya sebelum doktor datang menerangkan keadaan suaminya yang mengalami lebam di muka itu.

Pesawat TUDM yang berlepas dari Pangkalan TUDM Subang pada 3.30 petang semalam terhempas di Pangkalan Udara Butterworth ketika sesi latihan menyebabkan juruterbang Mejar C. Kayamboo, 44, terbunuh manakala tiga yang lain cedera termasuk Lt Hamid Hanafi, 26.

TUDM

Artikel Sebelum

'Datuk' Parah Ditetak Depan Rumah

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan