Wahid Pandu Uber Kumpul Dana Kebajikan - Semasa | mStar

Wahid Pandu Uber Kumpul Dana Kebajikan

Abdul Wahid Omar
Wahid Omar.

PETALING JAYA: Motif Tan Sri Wahid Omar menimba pengalaman sebagai pemandu Uber terjawab apabila beliau melakukannya untuk tujuan amal.

Datin Orked Ahmad yang merupakan adik kepada pengarah filem Allahyarham Yasmin Ahmad berkongsi paparan skrin perbualannya menerusi aplikasi WhatsApp bersama bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu, di Facebook.

"Ia merupakan sesuatu yang saya mahu lakukan sebelum ini tetapi tidak dapat berbuat demikian kerana sebagai menteri, kerajaan masih belum membuat keputusan mengenai peraturan berhubung Uber menjalankan operasi teksi," kata Wahid dalam respons kepada soalan yang diajukan Orked tentang pengalaman beliau sebagai pemandu Uber.

Pengguna Facebook, Firdaus selfie bersama Wahid yang memberi khidmat selaku pemandu Uber selama tiga hari.

Wahid berkata, beliau telah mendaftar sebagai pemandu Uber pada Khamis lalu dan seterusnya menjelaskan bahawa beliau mengambil keputusan untuk bertindak sedemikian dengan inisiatif sendiri berdasarkan tiga objektif.

Menurut Wahid, selain mahu menimba pengalaman sebagai pemandu Uber, beliau mahu mempromosikan model Proton Perdana yang baharu sebagai kenderaan eksekutif negara serta turut mengumpul dana bagi tujuan amal.

"Ada rakan-rakan saya berjanji untuk menambah nilai untuk tujuan amal. Setakat ini saya memdapat 30 'top up'. Ini bermakna perjalanan dari Kementerian Komunikasi dan Multimedia, Putrajaya ke KL Sentral dengan tambang RM30 akan bernilai RM900 untuk kebajikan!" ujar Wahid.

Wahid Omar , Uber

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain