"Buang" Universiti Jika Terlibat Dadah - Semasa | mStar

"Buang" Universiti Jika Terlibat Dadah

PETALING JAYA: Tiada kompromi bagi penuntut yang didapati terlibat dengan penyalahgunaan dadah, kata Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) UiTM, Prof Datuk Dr Abdullah Mohamad Said.

Beliau juga mengakui kes berkaitan dadah yang berlaku dalam kalangan pelajar kebelakangan ini adalah sangat membimbangkan.

"Pihak kami memandang serius dengan kes dadah yang berlaku dalam kalangan pelajar, sehubungan itu tindakan tegas akan diambil terhadap yang terlibat.

"Bagi memastikan tidak ada yang terlepas, kami akan lakukan pemeriksaan secara rambang untuk mengenalpasti pelajar yang terlibat dalam dadah," katanya ketika dihubungi mStar Online pada Jumaat.

Jelasnya, peraturan universiti jelas mengatakan bahawa pelajar tidak dibenarkan untuk melibatkan diri dengan dadah.

"Jika pelajar didapati bersalah, serta-merta akan dibuang dari universiti.

"Pihak universiti akan serahkan pelajar berkenaan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut," ujarnya.

Abdullah dihubungi ketika diminta mengulas mengenai laporan berita tentang visa pelajar yang digunakan bagi tujuan mengedar dadah.

dadah , UiTM

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain