suria

Pengarang

AFIQAH RAZALI

AFIQAH RAZALI

PAU 2015: Tawar Harga Menjunam, Peniaga Kain Tak Menang Tangan

KUALA LUMPUR: Gerai tekstil antara yang sering mendapat perhatian ramai pada setiap Perhimpunan Agung Umno (PAU) yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Sampin KJ Jadi Ikutan

KUALA LUMPUR: Sampin logo Umno yang pernah digayakan Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin menjadi ikutan ramai kerana mahu tampil bergaya sepertinya pada perhimpunan tahunan parti itu kali ini.

PAU 2015: Coklat Celup Lola Tarik Perhatian Pengunjung

KUALA LUMPUR: Hanya bermodalkan RM100 ketika memulakan perniagaan Julai lalu, kini 'Homemade Lola Chocolate Dip' menjadi antara produk yang mendapat sambutan memberangsangkan pada Perhimpunan Agung Umno 2015.

Deja Moss Tak Pernah Jemu Niaga Kek Lapis Sepanjang PAU

KUALA LUMPUR: Untuk kali keenam, penyanyi Deja Moss tidak ketinggalan memasarkan kek lapis Sarawak dalam pelbagai bentuk dan citarasa untuk kepuasan pelanggan pada Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2015.

100 Pelajar Miskin Sertai Kem Kembara Kerjaya 2015

SELANGOR: Yayasan Pelajaran Mara (YPM) dengan kerjasama Maybank Islamic Berhad menganjurkan Kem Kembara Kerjaya 2015 bagi membantu pelajar miskin menerusi Program Semarak Ilmu.

Perodua Myvi Hadiah Utama Pertandingan Namakan Anak Panda

PUTRAJAYA: Sebuah kereta Perodua Myvi bakal menjadi milik pemenang utama untuk pertandingan menamakan anak panda yang akan berakhir 17 Disember ini, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

#Green24 AirAsia Kutip 600 Kg Sampah

RAWANG: Seiring matlamat untuk meningkatkan kesedaran memelihara alam sekitar, syarikat penerbangan tambang murah Airasia menganjurkan kempen pembersihan sekitar Hutan Lipur Kanching dekat sini, Sabtu.

"Buang" Universiti Jika Terlibat Dadah

PETALING JAYA: Tiada kompromi bagi penuntut yang didapati terlibat dengan penyalahgunaan dadah, kata Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) UiTM, Prof Datuk Dr Abdullah Mohamad Said.

Pilih Destinasi Percutian Sesuai, Utamakan Keselamatan Pada Musim Tengkujuh

PETALING JAYA: Aspek keselamatan harus diberi perhatian utama apabila merancang percutian bersama keluarga ketika cuaca tidak menentu, kata pensyarah Fakulti Komunikasi Dan Pengajian Media, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Hariyati Ariffin.

Pertandingan Namakan Anak Panda Bermula

KUALA LUMPUR: Pertandingan menamakan anak panda gergasi yang lahir pada 18 Ogos lalu bermula pada hari ini (Selasa) sehingga 17 Disember, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar.