Wanita Sarat Mengandung Cedera Dihempap Khemah Jualan

KOTA BAHARU: Seorang wanita sarat mengandung cedera di kepala apabila dihempap khemah jualan di Pasar Malam Kubang Kerian di sini.

Kejadian berlaku apabila besi perancah setinggi enam meter di bangunan rumah kedai yang dalam pembinaan tumbang menghempap khemah jualan terbabit pada 3.30 petang Jumaat.

Mangsa, Noraniza Nuriman, 24, yang mengandung sembilan bulan, menerima rawatan pesakit luar di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

Suaminya, Mohamad Kamarul Azhar, 26, berkata ketika kejadian, beliau, Noraniza dan dua pekerja mereka sedang bersiap-siap untuk menyediakan juadah yang akan dijual di pasar malam itu.

"Kami tidak menyangka besi perancah yang berada di bangunan rumah kedai di belakang khemah tumbang... Besi berkenaan tumbang perlahan-lahan tanpa disedari sehingga menghempap kepala isteri saya," katanya kepada pemberita Jumaat.

Mohamad Kamarul berkata melihat kecederaan Noraniza, beliau terus membawa isterinya ke unit kecemasan HUSM.

Katanya, mereka mengalami kerugian kira-kira RM5,000 apabila payung niaga dan barangan jualan rosak akibat kejadian itu.
wanita mengandung, khemah, cedera

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain