Tengku Zafrul Nafi Spekulasi Sertai CIMB - Semasa | mStar

Tengku Zafrul Nafi Spekulasi Sertai CIMB

KUALA LUMPUR: Tengku Datuk Zafrul Tengku Aziz, yang meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Maybank Investment Bank (IB), menafikan spekulasi beliau menyertai bank saingannya, CIMB Group.

"Saya secara rasminya masih pekerja Maybank sehingga akhir tahun. Saya tidak boleh mengulas ke mana saya akan pergi," katanya kepada pemberita selepas memberikan ucapan pada sidang Kemuncak Korporat Muda Malaysia (YCM) Kelima di sini, Sabtu.

Pada 24 Sept, Maybank IB mengeluarkan kenyataan yang mengesahkan peletakan jawatan Tengku Zafrul.

Mengenai sidang kemuncak itu, beliau berkata acara itu diadakan tepat pada masanya berikutan Malaysia kini bergerak untuk menjadi negara maju dan memerlukan sokongan generasi berikutnya.

"Inisiatif ini akan membantu membangunkan asas itu. "Korporat muda Malaysia perlu memahami bahawa negara kini merupakan sebahagian daripada ekosistem global. Lebih awal mereka menyedarinya, lebih baik untuk negara," katanya.

Sidang kemuncak sehari itu yang menarik hampir 1,000 peserta, bertujuan memberi inspirasi kepada pemimpin korporat generasi akan datang dengan memberikan mereka peluang untuk mendapat gambaran mendalam dan perspektif bermakna dunia perniagaan.

Sesi itu membincangkan pelbagai isu, daripada 'menggerakkan Malaysia dalam rantaian nilai' dan 'memperkukuh inovasi keusahawanan' sehinggalah kepada 'mewujudkan ekosistem untuk pertumbuhan' dan 'menjadikan Malaysia Hab Dunia'.

Penceramah termasuk Pengarah Urusan MRCB Bhd Datuk Mohamad Salim Fateh, Pengerusi dan Pengarah Urusan Kumpulan Eversendai Tan Sri AK Nathan dan Ahli Ekonomi Kanan Malaysia Rating Corp Bhd Nurhisham Hussein. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Seorang Bayi Britain Dilarikan Dua Individu

Artikel Berikut

Ting Dipilih Ketua Pemuda MCA Perak

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

Artikel Lain