Pengguna Marah Video Hussain Najadi Ditembak Dimuat Naik Di Facebook - Semasa | mStar

Pengguna Marah Video Hussain Najadi Ditembak Dimuat Naik Di Facebook

PETALING JAYA: Sebuah video yang diambil beberapa minit selepas pakar kewangan Hussain Ahmad Najadi ditembak mati telah dimuat naik di Facebook - suatu perbuatan yang telah menimbulkan rasa tidak senang oleh beberapa pengguna laman rangkaian sosial ini.

Beberapa orang berpendapat tindakan memuat naik itu sebagai tidak menghormati mangsa dan keluarganya manakala terdapat juga yang meminta ia dikeluarkan.

Cindy Antoinette Fernandez mengulas mengenai video itu, berkata bahawa video itu "sangat tidak menghormati mangsa dan keluarga".

Sun Line menulis: "Tidak ada sebab untuk memuat naik, atau untuk berkongsi. Mereka yang melakukan ini perlu lebih peka terhadap perkara-perkara seperti kesedihan peribadi pada masa depan."

"Video ini tidak boleh dimuat naik pertama sekali kerana ia adalah sensitif untuk berbuat demikian," kata Desmond Yap Weei Kee.

Mohd Hilmi Hassan menulis: "Tolong padam video ni."

Video 30 saat itu menunjukkan Najadi di tempat letak kereta dalam keadaan berlumuran darah.

Terdapat juga seorang wanita, dipercayai isterinya berusia 49 tahun memangku kepalanya di pangkuannya sambil duduk di atas tanah.

Wanita itu kelihatan mempunyai luka pada lengannya, sesuai dengan kenyataan polis bahawa isteri Najadi telah ditembak di tangan kiri dan paha kanan.

Najadi telah ditembak pada jarak dekat dan meninggal dunia di tempat kejadian.

Video ini juga menunjukkan seorang wanita yang tidak dikenali memeriksa nadi dan menenangkan wanita itu yang dalam kebingungan, manakala yang lain hanya memerhati.

Pengguna lain, Woei Hern memuji tindakan wanita yang tidak dikenali itu.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

Artikel Lain

Nasharudin Mat Isa akan didakwa Selasa