Anak Lelaki PM Tunjuk Kebolehan Berbahasa Mandarin - Semasa | mStar

Anak Lelaki PM Tunjuk Kebolehan Berbahasa Mandarin

KUALA LUMPUR: Anak lelaki kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Norashman, menunjukkan kebolehannya berbahasa Mandarin ketika memberi ucapan ringkas pada majlis Rumah Terbuka 1Malaysia Tahun Baharu Cina Pulau Pinang.

Norashman, 22, atau lebih mesra dengan panggilan Ashman, mengambil kesempatan itu untuk mengucapkan selamat Tahun Baharu Cina kepada hadirin sebelum bapanya menyampaikan ucapan pada majlis anjuran Barisan Nasional negeri itu.

"Selamat pagi rakan-rakan sekalian. Di sini saya mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu Cina kepada anda semua. Semoga termakbul segalanya seperti yang dihajatkan.

"Orang zaman dahulu menyatakan, rancangan sehari bermula pada waktu pagi, rancangan setahun bermula pada musim bunga, rancangan seumur hidup bergantung kepada daya usaha.

"Harap rakan-rakan sekalian terus berusaha demi mencapai matlamat 1Malaysia. Terima kasih. Gong Xi Fa Cai," kata Ashman yang pernah mengikuti kursus lanjutan selama tiga minggu di Beijing Foreign Studies University pada 2010.

Sebelum ini, beliau pernah menyanyi dalam bahasa Mandarin pada satu majlis di Kuala Lumpur City Centre selain ke udara selama 40 saat dalam iklan radio Tahun Baharu Cina bersama Najib baru-baru ini. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

BR1M Pernah Diberi Zaman Firaun – Hadi

Artikel Lain