suria

Umno Kelantan Letak Calon Mampu Menang

JELI: UMNO Kelantan hanya akan meletakkan calon yang berpotensi memberikan kemenangan kepada Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang, termasuk meletakkan calon yang tidak mempunyai kedudukan dalam parti.

Pengerusinya Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata UMNO Kelantan akan membuat penelitian dalam soal pemilihan itu dengan hanya meletakkan calon berwibawa bagi mewakili BN.

"Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) sudah ingatkan bahawa calon yang boleh menang sahaja akan diletakkan bagi mewakili BN, jadi saya selaku Pengerusi Perhubungan Umno Kelantan akan membuat penelitian dalam soal ini.

"Yang penting ialah tokoh berwibawa dan mampu meraih sokongan supaya kita boleh memberi perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat," katanya kepada pemberita selepas melancarkan program 'Memperkasa Jeli' di Dewan Majlis Daerah Jeli di sini, Ahad.

Mengenai lawatan Perdana Menteri ke Kelantan semalam, Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata kehadiran begitu ramai orang pada setiap program yang dihadiri Najib membuktikan bahawa usaha yang dilakukan oleh UMNO selama ini mula diterima rakyat.

"Jumlah yang datang lebih 50,000 dalam tiga pertemuan (Najib) dengan rakyat dan saya gembira dan bersyukur kerana kerja-kerja kita telah menampakkan hasil. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada rakyat Kelantan," katanya. - BERNAMA

Artikel Lain