Tian Chua Dakwa E-Mel Palsunya Tersebar

PETALING JAYA: Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua pada Khamis mendakwa seorang individu telah menggunakan identiti beliau untuk menghantar e-mel palsu kepada wakil rakyat pembangkang kononnya pelaku dalam video seks yang disebarkan sememangnya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tian Chua yang juga Ahli Parlimen Batu berkata perkara tersebut jelas menunjukkan tindakan terdesak pihak tertentu menjatuhkan Pakatan Rakyat.

“Tindakan seperti ini jelas menunjukkan ada pihak yang rendah moral serta terdesak sehingga sanggup menyamar identiti menggunakan identiti saya.

“Ini satu kesalahan yang serius. Semua bukti ada dan e-mel yang digunakan juga palsu. Saya lihat tidak mustahil untuk dijejaki orang yang sebarkan e-mel palsu ini,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR di sini, Khamis.

Beliau mendakwa individu tersebut telah menggunakan e-mel palsu, ‘tianchua@rocketmail.com’ untuk menghantar maklumat palsu kepada akaun e-mel 16 wakil rakyat Pakatan Rakyat.

Justeru, Tian Chua berkata beliau akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam masa terdekat berhubung perkara berkenaan.

Dalam perkembangan lain, Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin pula mendedahkan beliau menerima salinan video seks yang didakwa melibatkan Anwar.

Zuraida mendakwa ia dikirim menggunakan sampul dan dimasukkan ke dalam peti surat rumahnya di Ampang, pagi Khamis.

“Polis perlu menyiasat perkara ini namun sehingga hari ini mereka masih gagal untuk menangkap orang yang menyebarkan video seks ini,” katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

110 Cerun Bahaya - Syabas

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain