suria

19 GRO Ditahan Dalam Ops Noda

KUALA LUMPUR: Polis menahan 19 wanita warga asing yang bekerja sebagai pegawai perhubungan pelanggan (GRO) di sebuah pub di Jalan Imbi hari ini kerana disyaki menyalahgunakan pas lawatan sosial.

Dalam serbuan pukul 6 petang itu, kesemua wanita itu yang berada dalam premis itu cuba melarikan diri mengikut pintu belakang pub itu tetapi gagal apabila pasukan polis bertindak pantas menahan mereka.

Wanita yang ditahan dalam operasi Ops Noda itu melibatkan 18 warga China dan seorang warga Indonesia berumur antara 31 tahun hingga 45 tahun.

Pegawai Turus Cawangan Anti-Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Razali Abu Samah berkata, tiada pelanggan yang ditahan dalam operasi itu kerana pub itu masih belum membuka perniagaannya.

"Kami menahan mereka (wanita warga asing itu) kerana yakin sebilangannya mungkin terbabit dalam aktiviti haram atau maksiat.

"Kesemua mereka mempunyai pasport sah tetapi menyalahgunakan pas lawatan sosial dan mereka ditahan di Balai Polis Dang Wangi untuk siasatan lanjut," katanya pada pemberita selepas operasi itu. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Zaid Pertikai Keputusan PKR

Artikel Berikut

Artikel Lain