Ahli teori konspirasi dakwa ada bangunan alien dalam gambar asteroid Bennu Nasa - Dunia | mStar

Ahli teori konspirasi dakwa ada bangunan alien dalam gambar asteroid Bennu Nasa

Bangunan alien di asteroid Bennu mengikut dakwaan teori konspirasi. -foto Nasa/ ufosightingsdaily

AGENSI Pentadbiran Angkasa Lepas dan Aeronautik (Nasa) baru-baru ini mengeluarkan gambar-gambar dari landskap berbatu di permukaan Asteroid Bennu.

Asteroid Bennu mempunyai keluasan lima buah padang bola sepak dan mempunyai berat sekitar 79 bilion kilogram.

Menurut ahli teori konspirasi terkenal dan pemburu alien di blog peribadinya, UFO Sightings Daily, ia juga menjadi tempat tinggal dan beberapa bangunan misteri alien.

Memeriksa gambar-gambar yang diambil dalam siasatan Nasa Osiris-Rex, Scott C. Waring telah menerangkan apa yang dilihatnya sebagai 'teknologi alien’' di permukaan asteroid.

“Asteroid itu dipenuhi dengan batu, namun beberapa objek hitam atau perak lebih menarik daripada apa yang Nasa mahu anda tahu,’” Waring menulis dalam catatan blognya.

“Struktur ini berada di Asteroid Bennu dan menunjukkan bangunan, menara, piramid dan juga beberapa kapal terbengkalai. Kesemuanya kelihatan agak berantakan kerana ia mungkin telah ditinggalkan di asteroid ini selama berjuta-juta tahun.

“Namun begitu, ia masih wujud dan di sini adalah gambaran lebih dekat untuk membuktikannya.”

Waring mengilustrasikan dakwaan itu dengan beberapa gambar dari siasatan tersebut yang dikatakan menunjukkan bangunan-bangunan alien.

Sementara itu, Bennu mempunyai 1 dalam 2,700 peluang untuk menghentam Bumi antara tahun 2175 dan 2199, jadi tidak perlu meletakkan kebimbangan yang terlalu besar.

Bagaimanapun kelajuannya bertambah dan berputar ligat ketika ia bergerak melalui galaksi.

Asteroid cukup besar untuk menghapuskan sebuah bandar.

“Kami tidak bercakap mengenai asteroid yang boleh memusnahkan Bumi,” kata penyiasat utama Osiris-Rex, Dante Lauretta pada 2016.

“Kita tidak berada di mana-mana berhampiran tenaga seperti itu untuk satu impak.” -MetroUK

asteroid Bennu , Nasa , alien , konspirasi

Artikel Lain