Putera George Ke Tadika Januari 2016 - Dunia | mStar

Putera George Ke Tadika Januari 2016

Pasangan diraja, William dan Kate bersama anak mereka, Putera George dan Puteri Charlotte di pekarangan Istana Kensington.

LONDON: Putera sulung pasangan diraja Britain, Putera George akan memulakan sesi prasekolah di tadika persendirian Westacre pada akhir Januari depan.

Menurut kenyataan Istana Kensington, ibu dan bapanya, Putera William dan Puteri Kate memilih tadika yang terletak beberapa minit pemanduan dari Amber Hall iaitu kediaman keluarga itu di Norfolk.

Sempena pengumuman itu juga William dan Kate mengedarkan gambar rasmi yang digunakan untuk kad Krismas mereka tahun ini.

Gambar itu menunjukkan pasangan terbabit bersama kedua-dua anak mereka di laman Istana Kensington yang dirakam pada akhir Oktober lalu oleh jurugambar Chris Jelf.

Jurucakap istana berkata, William dan Kate sangat menghargai semua kiriman ucapan kepada keluarga mereka pada tahun ini dan tidak sabar meraikan Krismas sebagai satu keluarga buat pertama kali sejak kelahiran Puteri Charlotte.

William dan Kate kini membahagikan masa antara Anmer di Sandringham Estate dan Istana Kensington di sini.

Namun, mereka memilih tadika tempatan bagi pendidikan awal George kerana lebih hampir memandangkan William bertugas sebagai juruterbang helikopter ambulans di East Anglia.

George yang menduduki tangga ketiga senarai pewaris takhta Britain akan menghadiri tadika itu sepenuh masa pada sebelah pagi.

William berharap sekolah yang terletak di East Walton, sebuah kawasan persendirian itu akan membolehkan anaknya yang berusia dua tahun setengah belajar tanpa gangguan.


Westacre , Putera George , Amber Hall

Artikel Sebelum

75 Maut Tunjuk Perasaan Di Ethiopia

Artikel Berikut

Seni Khat Cetus Kekecohan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain