Stail! Inspirasi topeng muka... pereka fesyen dunia berlumba-lumba hasilkan karya unik

Topeng muka unik dengan pelbagai gaya rekaan Ýrúrarí Jóhannsdótti.

MESKIPUN seluruh dunia ketika ini sedang dalam kebimbangan akibat penularan Covid-19 namun itu bukanlah bererti kita hanya perlu duduk berpeluk tubuh tanpa berbuat apa-apa.

Sebaliknya situasi ketika ini juga boleh digunakan untuk menghasilkan idea-idea unik seperti dilakukan oleh seorang pereka fesyen di Indonesia iaitu Arlie Percetakan Kain.

Arlie menggunakan kreativitinya untuk menghasilkan beg inspirasi daripada topeng muka yang cukup unik dan praktikal untuk digunakan.

ARTIKEL BERKAITAN: Oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia... dua pereka fesyen terkenal bergabung hasilkan #UnityMasks

Seperti mana topeng muka, Arlie menghasilkan beg itu benar-benar menyerupainya dengan menggunakan warna hijau kebiruan selain mengekalkan tiga lipatan di bahagian depan yang menjadi 'signature' topeng muka.Beg tangan gergasi inspirasi daripada topeng muka.

Tali yang sepatutnya digunakan untuk menggantung topeng muka di telinga pula dijadikan sebagai tali untuk menyandang beg berkenaan yang cukup stail!

Manakala di Iceland pula, seorang pereka fesyen dikenali sebagai Ýrúrarí Jóhannsdótti tampil dengan topeng muka menggunakan teknik kait yang biasanya digunakan pada jaket dan sarung kaki.

Tidak terikat dengan rekaan asal, Ýrúrarí tampil dengan pelbagai rekaan bagi membolehkan si pemakai tampil unik.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Topeng Muka, Beg Tangan, Covid-19, Fesyen

Artikel Berkaitan

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain