Javier Hernandez Jaring Dua Gol Lagi - Sukan | mStar

Javier Hernandez Jaring Dua Gol Lagi

PEMAIN Manchester United yang dipinjamkan selama semusim kepada Real Madrid, Javier Hernandez telah menjaringkan dua gol bagi membolehkan kelabnya itu menewaskan Celta Vigo 4-2 sekaligus merapatkan jurang mata mereka dengan Barcelona yang berada hanya dua mata di hadapan.

Selepas mengharungi 33 perlawanan, Barca kini mengutip 81 mata manakala Real 79.

Hanya minggu lalu, Hernandez yang lebih dikenali dengan gelaran Chicharito telah menyumbat gol tunggal Real untuk mereka menumpaskan Atletico Madrid 1-0 untuk mara ke separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah.

Chicharito sebelum ini hanya bermain sebagai pemain simpanan sahaja. Tetapi kecederaan yang dialami oleh Karem Benzima telah membuka peluang kepadanya untuk menunjukkan bakatnya yang sebenar.

Mengikut rekod, dia kini telah menjaringkan gol setiap 83 minit di atas padang satu nisbah yang hanya kurang dua minit sahaja daripada Lionel Messi. Messi menjaringkan gol setiap 81 minit di atas padang.

Malah Chicharito telah menjaringkan enam gol dalam lapan perlawanan bersama Real Madrid.

Dan jika jaringannya ketika bertemu Atletico Madrid boleh dianggap mudah iaitu dengan hanya satu tampanan sahaja tetapi kali ini golnya menentang Celta Vigo adalah merupakan satu gol yang berkualiti tinggi.

Sebelum itu Real terlebih dahulu dikejutkan dengan jaringan Nolito untuk Celta Vigo.

Bagaimanapun tidak lama kemudian, Toni Kroos menyamakan kedudukan sebelum Chicharito meletakkan Real di hadapan. Namun begitu pihak lawan sekali lagi menyamakan kedudukan.

Tetapi penyerang Colombia, James Rodriguez sekali lagi meletakkan Real di hadapan semula sebelum Chicharito memastikan Real menang selesa.

Artikel Sebelum

Chong Wei Digantung Lapan Bulan - Sumber

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang