Bintang Bola Sepak David Beckham Umum Persaraan

David Beckham
David Beckham
David Beckham

MANCHESTER: Bintang bola sepak David Beckham mengumumkan persaraan beliau pada Khamis selepas kariernya dilimpahi dengan trofi dan glamor sehingga mempunyai kesan di seluruh dunia dan di luar jangkauan bola sepak.

Bekas kapten England berusia 38 tahun itu, yang pada bulan ini membantu Paris St Germain (PSG) mencapai gelaran liga Perancis dan menambah gelaran kemenangan di England, Sepanyol dan Amerika Syarikat, akan meletakkan kasut butnya pada akhir musim ini.

"Saya berterima kasih kepada PSG kerana memberi peluang kepada saya untuk terus menyambung tetapi saya rasa sekarang adalah masa yang sesuai untuk menamatkan kerjaya saya, bermain di peringkat tertinggi," kata pemain tengah itu dalam satu kenyataan.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua rakan pasukan saya, pengurus yang terbaik yang saya berpeluang untuk belajar daripada beliau. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peminat yang telah menyokong saya dan memberikan saya kekuatan untuk berjaya."

Beckham yang merupakan anak kelahiran London ini memulakan kariernya di Manchester United, kelab yang disokongnya sejak kecil, membuat penampilan pertama dalam pasukan itu ketika berusia 17 pada tahun 1992. - REUTERS

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duduk rumah, pesan online, kami hantar order! Jom semak senarai servis makanan di kawasan sekitar anda

SEPANJANG tempoh PKP, orang ramai digalakkan membuat pembelian secara dalam talian.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain