suria

Aliff Aziz ada sebab serah anak-anak kepada Bella, mahu muhasabah diri selepas cerai

Aliff mahu jalinkan hubungan baik bersama Bella demi anak-anak.

PENYANYI Aliff Aziz setuju memberikan hak penjagaan penuh anak-anaknya kepada Bella Astillah kerana aktres itu adalah ibu mereka.

Aliff atau Mohammad Aliff Aziz, 33, berkata, mereka juga berazam untuk mengekalkan hubungan baik demi kepentingan dan kebajikan dua anak mereka iaitu Ayden Adrean, 7 dan Ara Adreanna, 4 tahun.

"Bella adalah ibu kandung kepada anak-anak kami dan kami akan berbaik demi mereka.

553 (34)

Aliff semasa hadir ke mahkamah ditemani peguamnya.

"Saya enggan mengulas secara terperinci tetapi apa yang dibincangkan dalam mahkamah, itulah keputusannya," katanya kepada mStar.

Aliff berkongsi perkara itu ketika ditemui sejuru selepas kes penceraian mereka di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan selesai pada Khamis.

Pelakon kelahiran Singapura itu melafazakan talak satu terhadap Bella pada pukul 1.10 petang dihadapan di hadapan Hakim Syarie Wan Mohd Najid Wan Hamat.

ARTIKEL BERKAITAN: Enggan bersalaman buat kali terakhir, Aliff Aziz sudah ceraikan Bella Astillah

ARTIKEL BERKAITAN: Tak tuntut mutaah dan harta sepencarian, Aliff Aziz serah hak penjagaan penuh 2 anak kepada Bella Astillah

Dalam pada itu, mengulas mengenai hubungannya dengan Bella, Aliff berpendapat sekarang bukan waktu sesuai untuk bercakap perihal tersebut.

Sebaliknya meminta orang ramai memberi mereka ruang dan masa selain mendoakan buat mereka berdua.

“Ini bukan masa yang sesuai untuk bercakap mengenai hubungan saya dengan Bella tetapi mohon semua beri ruang dan masa,” ujarnya.

Saya dalam fasa untuk berehat sebentar.

ALIFF AZIZ

PELAKON

Aliff juga memberitahu dia juga dalam fasa berehat daripada karier seni dan menyerahkan soal rezeki ditangan Allah.

“Saya dalam fasa untuk berehat sebentar terutamanya bagi menjaga kesihatan mental. Hari ini merupakan hari yang ‘hectic’ bagi saya.

“Berkenaan rezeki, saya percaya segalanya ada di tangan Allah, saya kini lebih kepada muhasabah diri,” katanya.

553 (33)

Bella dan Aliff sah bercerai kali kedua pada 13 Jun.

Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016.

Pasangan ini pernah bercerai pad a16 Mei 2019 selepas Aliff beberapa kali berlaku curang namun mereka kembali rujuk ketika dalam tempoh idah.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain