suria

[V] Enggan bersalaman buat kali terakhir, Aliff Aziz sudah ceraikan Bella Astillah

IKATAN suami isteri yang cuba dipertahankan akhirnya terlerai apabila penyanyi Aliff Aziz melafazkan cerai terhadap isterinya, Bella Astillah pada petang Khamis.

Aliff, 33, melafazakan talak satu terhadap Bella pada pukul 1.10 petang di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan di hadapan Hakim Syarie Wan Mohd Najid Wan Hamat.

Wan Mohd Najib mengesahkan lafaz tersebut adalah sah mengikut hukum syarak.

Hubungan Bella dan Aliff berakhir dengan perpisahan.

Hubungan Bella dan Aliff berakhir dengan perpisahan.

"Saya Aliff Aziz menceraikan isteri saya Dayang Nabellah Awang Astillah dengan talak satu mulai hari ini,” lafaz Aliff.

Sebelum lafaz dilakukan, hakim turut mempelawa jika Bella, 30, dan Aliff ingin bersalaman buat kali terakhir namun kedua-dua mereka menolak.

Untuk rekod, Bella menfailkan permohonan cerai pada 13 Mac lalu di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

ARTIKEL BERKAITAN: Aliff Aziz dijangka lafaz talak terhadap Bella Astillah hari ini, sudah setuju beberapa terma penceraian

ARTIKEL BERKAITAN: Bella Astillah sudah 'move on', tuduhan berbaik dengan Aliff Aziz tak benar

la susulan Aliff dan pelakon Ruhainies dicekup berkhalwat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) di sebuah kondominium di ibu negara pada 9 Mac 2024.

Aliff bagaimanapun enggan menceraikan Bella pada sebutan kedua kes tersebut pada 4 April lalu dengan alasan masih sayangkan isterinya dan mahu mempertahankan rumah tangga mereka.

Isu tersebut bertambah rumit apabila timbul dakwaan Bella juga bersikap curang apabila menjalinkan hubungan dengan aktor baharu, Muaz Zabir selepas tersebar foto mesra mereka berdua.

Aliff dan Bella sah bercerai talak satu.

Aliff dan Bella sepakat untuk berpisah.

Tidak menyangkal dakwaan tersebut, Bella bagaimanapun menjelaskan hubungannya dengan Muaz sekadar mahu membuatkan Aliff cemburu dan perkara itu juga sudah selesai di antara keluarga kedua-dua belah pihak.

Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Ayden Adrean, 7, dan Ara Adreanna, 4.

Pasangan ini pernah mengambil keputusan untuk bercerai pada 16 Mei 2019 selepas Aliff beberapa kali berlaku curang namun kembali rujuk ketika dalam tempoh edah.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Lain