suria

Bapa saudara Hafidz Roshdi kesal Shuhada kongsi masalah anak sebenarnya mahu promosi biskut

Bapa saudara Hafidz menegur tindakan Shuhada.

BAPA saudara Hafidz Roshdi kesal dengan tindakan isteri pelakon berkenaan iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri yang didakwa sengaja berkongsi tentang masalah kesihatan mental anaknya di media sosial.

Lelaki berusia 50 tahun yang dikenali sebagai Adlan itu mendakwa tindakan Shuhada berkongsi perkembangan kesihatan anaknya itu semata-mata demi mempromosikan produk biskut jualannya dalam kalangan pengikut.

"Kemajuan kesihatan untuk tujuan pemasaran? Masih lagi? Saya akan analisis untuk kebaikan cucu saudara kandung terutama perkembangan si anak kecil," katanya.

WhatsApp Image 2023-04-07 at 7.27.26 PM

Perkongsian Adlan di Instagram miliknya.

Adlan berkongsi perkara itu menerusi hantaran yang dimuat naik di Instagram miliknya pada Jumaat.

Dalam pada itu, Adlan berkata, tindakan Shuhada itu mengusik jiwa Hafidz yang 'kalah' apabila melibatkan dua anak kesayangannya itu.

Malah kata Adlan, proses pemulihan kesihatan dan semangat diri Hafidz juga terganggu dan meminta Shuhada tidak merumitkan keadaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Doktor pesan jangan kongsi kisah rumah tangga kepada anak, Nurul Shuhada bawa Humairah jalani rawatan psikiatri

ARTIKEL BERKAITAN: Nurul Shuhada dapat surat saman gara-gara tulisan di Instagram, akui susah hati tiada wang simpanan

"Kami tahu bab anak-anak paling mengusik jiwa Hafidz, maka kamu telah mencabar uncle di dalam proses pemulihan kesihatan dan semangat diri buatnya. Kalau kamu tak dapat membantu, kamu jangan merumitkan!”ujarnya.

Adlan turut meninggalkan pesan kepada Shuhada yang sudah 'menjentiknya' dan semua tindak balasnya selepas ini bergantung kepada Shuhada.

Malah Adlan turut memberi pilihan berhubung sesuatu yang akan membuatkan dia duduk dan muhasabah diri.

"Ingat pesan uncle. Kamu dah triggered uncle. Pada hari ini dan mulai hari ini, semua tindak balas bergantung kepada kamu.

"Cuma kamu perlu tahu, uncle mempunyai 11 muka surat bersamaan 4,350 patah perkataan bagi membuatkan kamu duduk dan muhasabah diri. Kamu pilih," katanya.

ADLAN1 - 1

Adlan tidak bersetuju Shuhada berkongsi kisah peribadi di media sosial.

Adlan berkata, selama ini dia berdiam diri namun Shuhada mula membabitkan anak-anaknya dengan Hafidz dalam melepaskan dendam dan amarah terhadap suaminya.

"Dunia ini bukan kita satu orang yang punya. Dunia ini juga ada tindak balas. Jika negatif yang kamu mahukan, maka negatiflah yang akan datang bergolek.

"Sikap manipulasi, cabar mencabar dan provokasi yang selama ini oleh diri kamu, sedang kamu persembahkan kepada umum," katanya.

Sementara itu, Adlan berkata, tiada ibu bapa yang menyokong anak-anak jika ada melakukan kesalahan atau kesilapan.

Jelasnya, keluarga Hafidz ada cara tersendiri dalam menguruskan kemelut yang berlaku dan ia tidak perlu dihebahkan kepada umum di media sosial.

Sebelum ini, Shuhada ada berkongsi mengenai simptom-simptom dialami anak perempuannya iaitu Humairah berusia 6 tahun yang pernah menerima rawatan psikiatri di Hospital Tunku Fauziah, Kangar, Perlis.

humairah2 - 1

Keadaan Humairah bertambah baik selepas menerima rawatan.

Bagaimanapun perkongsian di Instastory itu turut memperlihatkan Shuhada meletakkan link produk jualannya.

Isu rumah tangga pasangan ini masih belum menemui noktah apabila kes tuntutan pengesahan lafaz cerai dibuat Hafidz terhadap Shuhada ditangguhkan selepas sambutan Aidilftiri.

Untuk rekod, Hafidz dan Shuhada mendirikan rumah tangga pada 30 April 2016 dan mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu selain Humairah ialah Umar yang kini berusia 2 tahun.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain