suria

Dr Che Hafiz buat laporan polis terhadap Lufya - “Semua tuduhan terhadap saya tidak benar dan keterlaluan!”

Hafiz mendedahkan telah membuat laporan polis terhadap Lufya.

SELEPAS dilemparkan pelbagai tuduhan yang dianggap keterlaluan, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum membuat laporan polis terhadap isterinya yang juga pelakon Lufya.

Menurut Dr Che Hafiz, 29, dia bertindak membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam pada minggu lalu untuk menjaga dan membersihkan nama keluarga serta imejnya sebagai penjawat awam.

ARTIKEL BERKAITAN: Lufya dakwa tak bahagia, jadi mangsa aniaya suami... “Aku pernah sakit, aku kemurungan”

ARTIKEL BERKAITAN:  “Belajar agama bukan untuk menunjuk-nunjuk” - Status Dr Che Hafiz sindir Lufya

“Semua tuduhan dia terhadap saya itu tidak benar dan ia keterlaluan! Disebabkan tuduhan yang dilemparkan itu juga telah menjejaskan imej saya dan masyarakat mula memandang saya dengan negatif.

“Jadi, saya bertindak membuat laporan polis terhadapnya demi menjaga dan membersihkan nama keluarga serta imej saya sebagai seorang doktor,” kata Dr Che Hafiz kepada mStar.

Lufya sebelum ini pernah mendedahkan dia tidak bahagia dengan perkahwinan yang dibina bersama Hafiz.

Sebelum ini, masalah rumah tangga pasangan ini mula menjadi perhatian netizen apabila Lufya mendedahkan sikap suaminya yang mengabaikan tanggungjawab terhadap keluarga di laman Instagram.

Malah, Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar juga mendakwa suaminya itu telah melakukan penganiayaan terhadap dirinya.

Dalam pada itu, Dr Che Hafiz enggan mengulas lebih lanjut mengenai masalah rumah tangganya dengan Lufya kerana kes tersebut dalam siasatan polis.

Bagaimanapun, Dr Che Hafiz sudah bersedia sekiranya perlu ke mahkamah untuk menyelesaikan kemelut antara mereka memandangkan dia mempunyai bukti bahawa semua tuduhan terhadapnya adalah tidak benar.

“Saya tak boleh nak kongsi lebih lanjut mengenai perkara ini sebab kes sudah dalam siasatan polis. Kalau saya bagi banyak lagi kenyataan, bimbang timbul masalah lain pula.

Semua tuduhan dia terhadap saya itu tidak benar dan ia keterlaluan! Disebabkan tuduhan yang dilemparkan itu juga telah menjejaskan imej saya dan masyarakat mula memandang saya dengan negatif.

Dr Che Muhammad Hafiz

“Jadi, apa-apa pun kita tunggu saja keputusan siasatan itu. Tapi, saya dah bersedia naik mahkamah untuk selesaikan masalah kami sebab saya ada bukti yang kukuh segala tuduhan itu tidak benar,” ujarnya.

Sementara itu, Dr Che Hafiz sebelum ini mendedahkan dia sudah menceraikan isterinya itu menerusi aplikasi Whatsapp atas permintaan Lufya sendiri.

Bagaimanapun, dinafikan Lufya yang mendakwa dia tidak menerima sebarang mesej lafaz cerai dari suaminya itu.

Pasangan tersebut diijabkabulkan pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini hampir memasuki usia dua tahun.

Lufya, Hafiz, laporan polis

Artikel Berkaitan

Artikel Lain