suria

Lapan penyanyi yang sudah berhijrah bertanding dalam program realiti Hijrahkan Laguku

Adam, Iwan dan Shahir antara peserta Hijrahkan Laguku.

LAPAN orang penyanyi tanah air yang sudah berhijrah bakal berentap di sebuah program realiti TV berjudul Hijrahkan Laguku di TV Al Hijrah bermula 20 November.

Selebriti yang bakal bertanding ialah Datuk Nash Lefthanded, Iwan Shahman, Mark Adam, Pangeran Adam, Zaf VE, Shahir Zawawi, Zack Kool dan Rahmad Mega.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah, Namanzee Harris, program Hijrahkan Laguku ini adalah sebuah rancangan pertandingan hiburan Islamik yang menggabungkan lapan penyanyi lama dan baru dalam industri hiburan tanah air.

ARTIKEL BERKAITAN: Shahir tak terkejut gosip Erra Fazira isteri kedua ahli politik, doakan dia bahagia - “Saya tak kecewa, itu benda baik”

“Mereka ini akan menyampaikan mesej dakwah menerusi lirik lagu yang digubah hingga akhirnya salah seorang daripada mereka berjaya bergelar juara pertandingan.

Untitled-design-49-768x375

Pelancaran program Hijrahkan Laguku.

“Kami yakin, ia bakal menjadi fenomena yang mampu membentuk masyarakat serta mencetuskan natijah untuk pembangunan jiwa ummah. Malah, saya percaya, simbiosis kukuh antara manusia dan seni muzik memang tak dapat dinafikan.

“Manusia secara fitrah mudah tertarik kepada bunyi-bunyian yang menyenangkan, lirik lagu yang mempesona serta seni persembahan yang memberi kedamaian,”katanya.

Mereka ini akan menyampaikan mesej dakwah menerusi lirik lagu yang digubah

Namanzee Harris

Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah

Dalam pada itu, menurut Namanzee, pemilihan lapan selebriti itu dibuat berdasarkan beberapa kriteria antara yang utama ialah menerusi kisah penghijrahan mereka yang unik serta mampu mendorong penonton untuk menjadi khalifah Allah yang baik.

Hijrahkan Laguku akan menampilkan lapan orang artis baharu dan lama.

Lapan penyanyi bakal mengubati rindu peminat dengan penampilan terbaharu mereka.

Turut diambil kira ialah bakat, aura, karisma serta kekuatan mereka dalam bidang nyanyian.

Hijrahkan Laguku akan disiarkan secara langsung selama lapan minggu dari studio penyiaran digital TV AlHijrah, pukul 9 malam, setiap Sabtu.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Hijrahkan laguku, adam, shahir, iwan, nash, megad

Artikel Berkaitan

Artikel Lain