suria

Raja Afiq sah jadi suami polis viral Soffwany Yusoff

Raja Afiq dan isteri dinikahkan di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah, Shah Alam, Selangor pada pukul 9 pagi.

DENGAN sekali lafaz, pelakon Raja Afiq sah menjadi suami kepada anggota polis yang juga penyanyi baharu, Soffwany Yusoff, 31, pada Sabtu.

Pasangan itu dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan iaitu Mohamad Yusoff Lebai Hamzah di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah, Shah Alam, Selangor pada pukul 9 pagi.

Majlis pernikahan diadakan secara tertutup dihadiri oleh keluarga terdekat.

ARTIKEL BERKAITAN: Pertama kali Raja Afiq bawa tunang ‘photoshoot’, Soffwany dedah sebab jatuh hati - “Dia sangat penyabar!”

Pada majlis itu, Raja Afiq menyerahkan wang hantaran berjumlah RM15,000, mas kahwin sebanyak RM1101 beserta lima dulang dan dibalas dengan tujuh dulang pihak perempuan.

Pasangan ini kemudiannya diraikan dalam satu majlis sederhana untuk kenalan dan media di Bukit Jelutong, Shah Alam.

Acara pernikahan diadakan secara tertutup dan dihadiri oleh keluarga terdekat

Sementara itu, pelakon drama Sayangku Kapten Mukhriz ini bersyukur apabila pernikahan mereka dipermudahkan.

“Alhamdulillah syukur dipermudahkan semuanya, memandangkan sekarang kita dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan, jadi kita adakan majlis pernikahan mengikut prosedur operasi standard.

“Biarpun perkenalan kami singkat, jodoh itu kuat mendekati kami. Kami berkenalan sejak hujung tahun lalu. Rapat dalam awal tahun ini, ” katanya.

Raja Afiq atau nama sebenar Raja Muhammad Afiq Raja Razali dan bekas peserta program Suara Viral ini akan berbulan madu di Pulau Langkawi.

Ditanya mengenai cahaya mata, Raja Afiq berkata mereka tidak merancang dan bersedia menerima rezeki itu pada bila-bila masa.

Menerusi laporan mStar pada Mei lalu, pasangan ini berkata sepatutnya melangsungkan pernikahan pada Ogos tetapi terpaksa ditangguhkan.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain