suria

Lima tahun sambung degree, Tomok 'nervous' nak jawab MUET - “Penuh debaran untuk kertas hari ini”

Tomok akui berdebar duduki ujian MUET.

PENYANYI Tomok berkongsi perjalanan selama lima tahun menyambung pengajian di peringkat ijazah sarjana muda dalam bidang industri kreatif di Universiti Utara Malaysia (UUM).

Tomok atau nama sebenar Shah Indrawan Ismail, 36, mengakui berasa gementar sebelum menduduki ujian bahasa Inggeris peringkat universiti iaitu Malaysian University English Test (MUET).

ARTIKEL BERKAITAN: Beberapa tahun cuba bertahan, Tomok akhirnya tutup bisnes tudung Arriandra - “Berat untuk saya tapi ianya kena dilakukan”

"Penuh debaran untuk kertas MUET hari ini. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

"Ini bermakna kami hampir memperoleh ijazah Sarjana Muda Pengurusan Industri Kreatif di UUM... pengajian menghampiri lima tahun bagai sekelip mata berlalu," tulisnya.Tomok (dua dari kiri) bersama beberapa rakan sekelas yang turut menduduki ujian MUET.

Penyanyi lagu Bekas Kekasih ini turut mendedahkan dia hampir berputus asa ketika awal pengajiannya namun berterima kasih kepada rakan seperjuangan yang membantu serta menyokongnya.

Tomok turut meluahkan rasa syukur atas peluang diberikan dan berharap agar dia dapat menjadi seorang yang lebih baik pada masa akan datang.

"Terima kasih kepada kawan-kawan sekelas yang selalu berikan sokongan pada saya... walaupun sebenarnya saya nak putus asa masa semester dua lagi.

"Yang paling penting, terima kasih Allah untuk segalanya. Saya bersyukur ya Allah untuk segala nikmat yang diberikan. Semoga saya dapat jadi seorang insan yang lebih baik di masa yang akan datang," ujarnya.

Menerusi foto yang dikongsikan di Instagram miliknya pada Sabtu, Tomok bersama beberapa rakan artis seperti pelakon Fattah Amin dan penyanyi Zahid Baharudin yang turut menduduki ujian sama.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Tomok

Artikel Lain