suria

Kali ini sah! Eka Sharif selamat bergelar isteri selepas dua kali tangguh

Eka Sharif selamat mendirikan rumah tangga pada Ahad.

SETELAH dua kali terpaksa membatalkan pernikahan akibat pandemik Covid-19, penyanyi Eka Sharif akhirnya selamat bergelar isteri kepada jejaka pilihan hatinya dikenali sebagai Nazrulnaim Abdul Jabar pada Ahad lalu.

Eka atau nama sebenarnya Nur Atiqah Shariffudin, 31, berkata majlis ringkas tersebut diadakan dalam masa yang singkat mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

ARTIKEL BERKAITAN: Kurang 24 jam Eka Sharif (AF9) nak nikah, majlis terpaksa batal gara-gara makcik positif Covid 19... Makanan katering terpaksa disedekah

Katanya, mereka hanya diminta membawa cincin dan mas kahwin tanpa barang hantaran untuk mengelakkan kehadiran ahli rombongan yang terlalu ramai.

"Alhamdulillah, saya dah nikah pada Ahad, tapi baru berkongsi gambar pada hari ini (Selasa).Eka dan suaminya, Nazrulnaim selamat diijabkabul pada Ahad.

"Proses nikah pun kejap saja, tak sampai 30 minit. SOP di Selangor masih ketat, kami pun tak boleh buat di rumah.

"Tok kadi pun pesan pada kami tidak perlu bawa hantaran, hanya bawa yang penting-penting saja iaitu mas kahwin dan cincin.

"Selepas selesai akad nikah, kami terus balik rumah dan adakan sedikit makan-makan, hanya ahli keluarga saya dan suami sahaja, tak sampai 20 orang pun," katanya kepada mStar.

Sebelum ini, Eka terpaksa membatalkan majlis perkahwinannya berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang bermula pada 18 Mac lalu.Eka dan Nazrulnaim melangsungkan pernikahan di Masjid Sungai Sekamat, Kajang.

Dia dan pasangannya sekali lagi terpaksa menangguhkan pernikahan mereka yang sepatutnya diadakan pada 4 Julai selepas ibu saudara Eka disahkan positif Covid-19.

"Susulan itu saya serta semua kontak rapat makcik pergi membuat pemeriksaan Covid-19.

"Alhamdulillah, kami semua disahkan negatif selepas menjalani pemeriksaan pada 4 dan 10 Julai. Tapi, kami masih perlu menjalani kuarantin di rumah selama 14 hari.

"Makcik saya juga turut disahkan negatif selepas membuat pemeriksaan kali kedua," katanya.Eka bersama suami dan ahli keluarga.

Dalam pada itu, Eka berkata dia dan suaminya membuat keputusan untuk meneruskan pernikahan selepas mereka selesai menjalani kuarantin pada 17 Julai lalu.

Peserta Akademi Fantasia musim kesembilan (AF9) ini turut berkata dia masih belum mempunyai rancangan untuk berbulan madu kerana masih terkejut dengan insiden yang berlaku kepada ibu saudaranya yang disahkan positif virus itu.

"Kami selesai menjalani kuarantin pada Jumaat lalu... alang-alang majlis resepsi perkahwinan pun dah tangguh, kami buat keputusan untuk teruskan dengan pernikahan pada Ahad.

"Saya pun perlu pulangkan baju pada Isnin, jadi sayang kalau tak sempat pakai sebab dah ada.

Saya masih terkejut dengan insiden sebelum ini apabila makcik saya disahkan positif Covid-19.

EKA SHARIF

PENYANYI

"Buat masa ini kami tak terfikir untuk pergi berbulan madu, walaupun di dalam negara. Saya masih terkejut dengan insiden sebelum ini apabila makcik saya disahkan positif," ujarnya.

Eka dan Nazrulnaim, 33, diijabkabul dengan sekali lafaz di Masjid Sungai Sekamat, Kajang pada Ahad.

Bagaimanapun, Eka enggan mendedahkan jumlah mas kahwin yang ditetapkan serta jumlah hantaran daripada kedua-dua belah pihak.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram
Eka Sharif, Covid-19

Artikel Lain