suria

Adam Lee berpuasa sepanjang PKP - “Selalu sibuk... inilah masa untuk perbaiki diri”

Adam Lee gunakan peluang PKP untuk berehat di rumah bersama keluarga.

SEPANJANG tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, pelbagai aktiviti dilakukan oleh selebriti bagi mengisi masa terluang di rumah.

Bagi pelakon Adam Lee atau nama sebenar Muhammad Arif Adam Mohamed Fadlee, 26, dia menggunakan peluang ini dengan berpuasa sunat dan mendekatkan diri dengan peminat di laman sosial.

"Sebelum ini agak sibuk dengan kerja dan penggambaran, jadi sekarang ini masa habiskan waktu seharian di rumah dengan berehat dan tidur... itulah aktiviti utama!

ARTIKEL BERKAITAN: Adam Lee enggan rahsiakan hubungan rapat dengan Sweet Qismina, “Doakan yang baik-baik jika ada jodoh”

"Sepanjang tempoh PKP ini saya mula berpuasa, cuma ada dua hari saja cuti. Memandangkan famili pun berpuasa, jadi saya ikut sekalilah... ini juga masa untuk saya perbaiki diri!

"Sesekali saya akan berkomunikasi bersama pengikut di laman sosial, buat video call dengan kawan-kawan dan workout di rumah... badan pun kena jaga sebab kalau dibiarkan memang senang naik," katanya kepada mStar.

Adam akur saranan kerajaan dan menggesa orang ramai untuk terus kekal berada di rumah sepanjang pelaksanaan PKP.

Meskipun penggambaran drama tertangguh kerana PKP, Adam berkata dia akur dengan arahan kerajaan demi kesihatan rakyat Malaysia.

Tambahnya, penularan wabak Covid-19 ini merupakan isu global dan masyarakat harus bersyukur kerana jangkitan di negara kita masih terkawal.

Saya menerima semua komen penonton drama Budak Tebing dengan hati terbuka dan berterima kasih atas sokongan semua!

ADAM LEE

PELAKON

"Walaupun arahan PKP ini sedikit mengganggu perjalanan penggambaran yang sedang berlangsung tapi bagi saya isu kesihatan itu lebih utama untuk semua.

"Kita sepatutnya bersyukur sebab negara kita masih lagi stabil dan terkawal berbanding negara lain... wabak ini melanda satu dunia dan negara lain pun berdepan benda yang sama.

"Jadi sebagai rakyat Malaysia, kita patuh dan akur dengan arahan kerajaan ini demi keselamatan dan kesihatan semua orang, bukan kita sahaja yang sedang berdepan kesusahan ini," ujarnya.

Peminat memuji lakonan Adam Lee dan Aedy Ashraf dalam drama Budak Tebing.

Bercakap mengenai lakonannya dalam drama Budak Tebing (TV3) yang baru berakhir Khamis lalu, Adam memberitahu dia tidak menyangka ia menerima sambutan penonton.

"Alhamdulillah ramai yang suka drama itu dan berharap akan ada Budak Tebing 2... kata mereka ada banyak pengajaran yang diterima dalam drama itu.

"Sebagai seorang pelakon saya hanya menjalankan tugas yang diamanahkan sebaiknya. Jadi saya menerima semua komen dengan hati terbuka dan berterima kasih atas sokongan semua.

"Sampai trending drama ini di laman sosial... mungkin juga sebab ditayangkan pada musim PKP jadi orang lebih banyak menonton televisyen!," katanya.

Adam Lee

Artikel Berkaitan

Artikel Lain