Aishah dipanggil ‘orang tua sakai’ - “Kalau berani berdepan dengan saya and say this to my face!” - Hiburan | mStar

Aishah dipanggil ‘orang tua sakai’ - “Kalau berani berdepan dengan saya and say this to my face!”

Aishah berang dengan kata-kata hinaan yang dilemparkan oleh seorang pengguna Instagram. Foto: @aishahjmm

KETERUJAAN penyanyi Aishah berkongsi momen menarik semasa berada di malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-32 (ABPBH32), baru-baru ini mengundang rasa kurang senang seorang netizen di Instagram.

Netizen tersebut menyelar tindakan Aishah dan menyifatkan penyanyi legenda tersebut seperti orang tua yang baru mengenali media sosial.

Berang dengan kata-kata hinaan tersebut, Aishah, 54, berkata tindakannya memuat naik semula Instastory yang dikirim pengikut di laman tersebut adalah sebagai menghargai sokongan peminat.

ARTIKEL BERKAITAN: Tak mahu balas cara Vida, Aishah pulang berlian palsu dalam kotak buatan sendiri “Mak ayah saya tak ajar jadi biadab”

ARTIKEL BERKAITAN: Kes dah selesai baru 'tunjuk muka'? Aishah sindir... “Konon nak beri kerjasama, hidup penuh lakonan”

"Here comes the haters, orang naik komen-komen peminat dalam Instastory pun dipanggil 'orang tua sakai guna Instagram' hahahaha... adoi tak ada kerja lain ke?Kalau berani awak berhadapan dengan saya dan cakap depan saya boleh?

"Itu kalau awak beranilah, tak kecut lontar batu sembunyi tangan di belakang gambar hodoh tu... malangnya hati awak yang lebih hodoh.

 

Aishah berang dengan kata-kata hinaan seorang pengguna Instagram.

"Instagram saya, suka hati sayalah. Saya naikkan semula mention tu sebagai apresiasi kepada pengikut saya, bukti yang saya baca setiap komen mereka," katanya.

Penyanyi lagu Janji Manismu ini menulis luahan rasa bengang itu menerusi Instagram pada Selasa.

Dia turut memuat naik paparan skrin seorang pengguna Instagram dipercayai merupakan akaun palsu memberitahu terpaksa berhenti mengikuti Aishah kerana meluat dengan tindakan penyanyi berkenaan.

Orang macam ni baik kita buat report je supaya troopers berbayar ni kena tutup saja akaun dia. Go get a life please!

AISHAH

PENYANYI

"Orang tua bila sakai guna Instagram... story Instagram boleh buat satu movie. Done unfollow," tulis netizen tersebut.

Carian dia laman web Dewan Bahasa dan Pustaka, perkataan sakai membawa maksud sebagai orang bawahan yang boleh disuruh-suruh selain merujuk kepada suku kaum Orang Asli.

Dan panggilan itu agak sensitif bagi kaum berkenaan.

Sementara itu, Aishah meminta pengguna tersebut melakukan perkara yang lebih baik daripada menjadi hero di laman sosial.

Persembahan bertenaga Aishah semasa ABPBH32 menerima pujian penonton.

Malah, dia tidak teragak-agak untuk membuat laporan di Instagram bagi memastikan akaun tersebut ditutup.

"Orang macam ni baik kita buat report je supaya troopers berbayar ni kena tutup saja akaun dia. Go get a life please," ujarnya.

Pada malam ABPBH32, Aishah tersenarai sebagai calon Penyanyi Wanita Popular, bagaimanapun dia tewas di tangan penyanyi Siti Nordiana. 

Aishah turut membuat persembahan penutup dengan menyampaikan dua buah lagu iaitu Kemaafan Dendam Yang Terindah dan Kau Pergi Tanpa Pesan.

Aishah

Artikel Lain