suria

Nam Rom tak percaya aktor jalin hubungan songsang, “Pelakon lelaki ni budaknya baik”

Hubungan rapat sesama lelaki tidak bermaksud mereka menjalinkan hubungan songsang.

PELAKON senior Nam Ron meminta netizen berhenti melemparkan kata-kata kecaman terhadap seorang pelakon yang terkait dengan isu pukul dan hubungan songsang.

Nam Ron, 50, berkata, tuduhan dan laporan polis yang dibuat bekas tunang terhadap aktor itu belum terbukti kesahihannya.

"Baca berita pelakon lelaki didakwa pukul tunang sebab bekas tunang kata dia ada hubungan dengan lelaki lain jadi dia pukul. Betul ke dia lagu (macam) tu?

ARTIKEL BERKAITAN: “Kita perlukan pemerintah yang gagal, baru boleh tibai” - Nam Ron ulas pelantikan Ahmad Idham CEO Finas

"Kadang-kadang orang lelaki ni... apabila berkawan dengan lelaki lain, mereka ada bonding (ikatan yang rapat), apabila ada bonding rapat semacam tak semestinya ada hubungan songsang.

"Sakit pula hati tok ayah (merujuk panggilan dirinya) bila baca komen macam confirm dah pelakon lelaki ni ada hubungan songsang sebab tok ayah kenal pelakon lelaki ni budaknya baik, harap hentilah komen benda-benda ni... tak pasti duduk diam," katanya.

Namron berkongsi pandangan di laman Instagram.

Pelakon filem One Two Jaga ini mengulas mengenai isu tersebut menerusi rakaman video di laman Instagram, baru-baru ini.

Pada Sabtu lalu, seorang pelakon lelaki ditahan polis selepas dipercayai memukul bekas tunang kerana berang wanita tersebut memintanya menghentikan hubungan songsang dengan kenalannya.

Kejadian pukul itu berlaku pada 26 Jun lalu selepas suspek dikatakan datang ke rumah tunangnya pada pukul 9 malam dan memaksa mangsa masuk ke dalam kenderaannya.

Suspek dikatakan telah mengeluarkan kata-kata kesat serta bertindak menumbuk muka, bibir dan mencengkam mata mangsa sehingga berdarah.

Sementara itu, Nam Ron berkata setiap tuduhan haruslah disertakan bersama bukti dan masyarakat tidak seharusnya mempercayai bulat-bulat sesuatu perkara yang dibaca di laman sosial.

Nam Ron berpendapat setiap tuduhan haruslah disertakan bersama bukti.

Sebagai individu yang mengenali aktor muda tersebut secara peribadi, Nam Ron berharap pelakon berkenaan tabah dan tenang berdepan ujian.

"Kita jangan mudah percaya berita begini. Polis masih siasat. Rasanya orang salah faham apabila lelaki berkawan terlalu rapat sampai ada masanya perempuan jadi curiga.

"Kalau kita nak tuduh mesti ada bukti bukan boleh main baca terus buat tanggapan... tak boleh macam tu!

"Tok ayah doakan pelakon lelaki ni bertabah dan tenang saja, tak payah ambil pusing sangat benda begini... selagi belum terbukti, kita tak bersalah," ujarnya.

Namron

Artikel Lain