“Sign tang dada tu!” - Netizen cemburu Cristiano Ronaldo 'sign' autograf jersi Raf Yaakob - Hiburan | mStar

“Sign tang dada tu!” - Netizen cemburu Cristiano Ronaldo 'sign' autograf jersi Raf Yaakob

Raf Yaakob gembira apabila pemain bola sepak Cristiano Ronaldo menurunkan tandatangan pada jersinya.

IMPIAN suami kepada pelakon Mawar Rashid iaitu Raf Yaakob untuk bertentang mata dengan pemain bola sepak terkenal dunia, Cristiano Ronaldo tercapai apabila mereka bertemu dalam satu acara baru-baru ini.

Menurut Raf atau nama sebenar Raden Ahmad Faizal Yaakob, 34, setelah hampir 16 tahun menyimpan hasrat akhirnya dia dapat bersemuka dengan figura sukan itu semasa perlawanan International Champions Cup di Singapura.

Walaupun keadaan kelam-kabut, pemain kelab Juventus itu sempat menurunkan tandatangan pada jersi yang dipakai Raf.

ARTIKEL BERKAITAN: Raf Yaakob terkejut, bola tendangan Safawi Rasid sampai ke tangan

ARTIKEL BERKAITAN: “Abang layan kami semua sama rata” - Mawar Rashid kagum Raf tak pernah beza-bezakan anak

"16 tahun lamanya tunggu nak jumpa Cristiano, hari itu baru dapat jumpa depan-depan di International Champions Cup.

"Tapi tak dapat bergambar dengan dia... lepas game Juventus, Raf tunggu dia kat media mixed zone sebab tahu dia akan lalu situ nak naik bus balik hotel.

"Apabila dia lalu, dia nampak nama dia kat baju yang Raf pakai, dia pun sign la nama dia besar-besar kat dada Raf dan kemudiannya dia pun berlalu pergi dengan lajunya. Itu sahaja," katanya.

Raf dan Mawar teruja bertemu Cristiano Ronaldo.

Raf berkongsi rakaman pendek momen pertemuan dengan Cristiano Ronaldo itu di Instagram miliknya pada Khamis.

Dalam video tersebut turut kelihatan isterinya Mawar Rashid.

Sementara itu, Raf memberitahu dia masih menyimpan impian untuk bertemu dan bergambar dengan pemain Portugal berusia 34 tahun itu.

"Nanti kalau dapat jumpa lagi Raf nak amik gambar. Buat masa ini tengoklah video ini sebagai bukti. So close and yet so far!," ujarnya.

Raf berkongsi momen tersebut di Instagram miliiknya.

Rata-rata pengikut turut teruja dengan perkongsian adik kepada cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob ini.

Malah, ada yang meluahkan rasa cemburu dan berharap diberikan kesempatan untuk bertemu dengan pemain tampan tersebut.

"Ya Allah bestnya, bila boleh dapat peluang macam abang Raf, harap satu hari nanti impian saya akan jadi kenyataan dapat tengok pun jadilah.

"Dapat video pun dah kira okey tu bos... sign tang dada tu!

"Yang termampu tu pun orang lain belum tentu dapat. InsyaAllah next time dapat gambar sekali. Beruntungnya Raf," komen pengikut.

Artikel Lain