“Tak adil kecam tanpa mengetahui situasi sebenar” - Dayang dedah Misha, Hael berdepan masalah teknikal

Dayang dedah masalah teknikal punca sumbang.

PENYANYI Dayang Nurfaizah berpendapat tiada penyanyi yang mahu melakukan kesalahan dengan sengaja dalam persembahan yang dilakukan.

Dayang, 38, berkata, dia memahami keadaan penyanyi Misha Omar dan Hael Husaini yang berhadapan dengan masalah teknikal ketika malam kemuncak Anugerah MeleTOP 2019 (AME2019) pada Ahad lalu.

"Tak akan ada mana-mana penyanyi sengaja nak lakukan kesalahan pada setiap persembahan mereka. Sudah pasti semua penyanyi mahu beri yang terbaik.

"Apabila melihat persembahan Misha dan Hael pada malam itu, saya simpati dan faham sangat keadaan mereka ketika itu. Situasi yang tidak mengizinkan di mana mereka berdua berhadapan dengan masalah teknikal.

"Bukan mereka sengaja nak lakukan kesalahan. Lagi-lagi di atas pentas yang besar. Perkara yang tidak dijangka boleh berlaku,” kata Dayang kepada mStar.

ARTIKEL BERKAITAN: “Seorang tercekik tulang, seorang tercekik telur” - Peminat 'sound' Misha, Hael nyanyi sumbang


Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah merangkul kategori Grup/Duo MeleTOP di AME 2019.

Penyanyi lagu Lelaki Terangung itu ditemui ketika persembahan Minggu Setiausaha AG, di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur pada Selasa.

Dayang diminta mengulas mengenai kritikan dan kecaman netizen terhadap persembahan duet Misha dan Hael menerusi lagu Rewrite The Star di AME2019 yang berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Dayang yang bergandingan dengan Hael menerusi lagu duet berjudul Haram turut memenangi kategori Grup/Duo MeleTOP di AME 2019.

Bagi saya, ia sangat tidak adil apabila anda (netizen) mengecam dan menghukum mereka berdua tanpa tahu apa yang sebenarnya berlaku serta masalah yang dihadapi di atas pentas.

DAYANG NURFAIZAH

Penyanyi

Dalam pada itu, pemilik nama Dayang Nurfaizah Awang Dowty ini memberitahu tidak adil untuk netizen mengecam dan menghukum rakan duetnya Hael dan Misha tanpa mengetahui situasi sebenar.

Kata Dayang, dia sendiri juga pernah melalui situasi yang sama di mana perlu berhadapan dengan masalah teknikal ketika sedang membuat persembahan.

"Bagi saya, ia sangat tidak adil apabila anda (netizen) mengecam dan menghukum mereka berdua tanpa tahu apa yang sebenarnya berlaku serta masalah yang dihadapi di atas pentas.

"Sebenarnya saya sendiri pernah lalui pengalaman dan situasi yang sama. Saya berhadapan dengan masalah teknikal ketika sedang membuat persembahan.

"Kita nak buat yang terbaik untuk peminat namun kadang-kadang tak semua perkara yang kita nak lakukan boleh jadi sempurna,” ujarnya.

Artikel Berkaitan

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain