suria

Sheila menangis di set terakhir ‘Ketuk-Ketuk Ramadan’, Jinggo akui kos tinggi punca tamatkan program!

Jinggo berkata Sheila Rusly sudah penat dan kos bertambah menjadi punca program ini ditamatkan. Foto Instagram @sheilarusly_jspictures

SETELAH 15 tahun menghiburkan penonton di bulan Ramadan, kali ini program masakan Ketuk-Ketuk Ramadan akan menjadi musim terakhir disiarkan di televisyen.

Menurut pemilik syarikat produksi JS Pictures iaitu Azman Yahya atau Jinggo, keputusan itu dicapai setelah perbincangan bersama isterinya yang juga penerbit dan pelakon, Sheila Rusly.

"Sejujurnya, kami berasa amat sedih dengan keputusan untuk menamatkan program yang sudah kami terbitkan sejak 15 tahun lalu.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kalau tak berhenti sekarang bila lagi?” - Sheila Rusly

"Setelah diadakan perbincangan rasanya ini waktu paling sesuai untuk kami undurkan diri. Saya akui program ini terlalu dekat dengan penonton, tapi kalau bukan sekarang bila lagi?

"Sheila antara yang paling sedih, dia menangis ketika penggambaran baru-baru ini, semua kru produksi turut sama bersedih!," katanya kepada mStar.

Sheila Rusly pengacara program masakan popular Ketuk-Ketuk Ramadan.

Jinggo ditemui semasa previu program dan drama Sucinya Ramadan RTM yang diadakan di Angkasapuri pada Selasa.

Ketuk-Ketuk Ramadan 2019 bakal bersiaran sepanjang bulan Ramadan ini pada pukul 12.30 tengah hari di TV1.

Untuk musim kali ini, ia akan menampilkan barisan artis popular dan sensasi tanah air antaranya Emma Maembong, Bella Astillah, Khai Bahar, Alif Satar dan ramai lagi.

Sementara itu, pengarah drama Leftenan Zana ini turut memberitahu kos penerbitan yang kian bertambah antara punca program tersebut tidak dapat diteruskan pada tahun hadapan.

Jinggo dan Sheila tiada pilihan dan terpaksa menamatkan program masakan tersebut.

"Selain Sheila sudah penat ke sana-sini mencari resipi, punca lain adalah kos penerbitan program ini yang kian bertambah.

"Sejak lima tahun kebelakangan ini, kita cuba bertahan cari tajaan dan sebagainya, bayangkan untuk episod Syawal sebelum ini menelan belanja hampir RM300,000.

"Jadi kami rasa cukuplah sehingga tahun ini sahaja, kita tak boleh nak atasi kekangan kewangan itu kerana kos agak tinggi. Saya tak salahkan sesiapa dalam hal ini, cuma soal kos antara salah satu punca utama kami tak dapat teruskan," katanya.

Menerusi laporan mStar pada 23 Mac lalu, Shiela Rusly mengesahkan Ramadan kali ini merupakan musim terakhir program berkenaan.

Sheila berkata, perkara itu disebabkan program berkenaan sudah terlalu lama dan sampai masanya untuk melabuhkan tirainya.

Artikel Lain