Lufya Selamat Lahirkan Baby L

Lufya selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.39 kilogram pada petang Sabtu. Foto: RICKY LAI.

PENYANYI Lufya selamat melahirkan bayi perempuan sulung secara normal di Pusat Perubatan Tropicana, Kota Damansara pada petang Sabtu.

Menerusi laman Instagram Lufya memberitahu bayi seberat 3.39 kilogram itu dalam keadaan sempurna dan cukup sifat.

"Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah syukur our princess #babyL selamat dilahirkan secara normal dan bayi dalam keadaan sempurna dan cukup sifatnya.

"Dilahirkan pada tarikh 11.11.17 jam 6.32 petang dengan berat 3.39 kilogram.

"Terima kasih Dr. Arifah yang dibantu oleh suami @chehafiz007 menyambut kelahiran Baby L dengan baik," kata Lufya.

Bismillahirahmanirahim. Alhamdulillah syukur our princess #babyL selamat dilahirkan secara normal dan baby dalam keadaan sempurna dan cukup sifatnya. Dilahirkan pada tarikh 11.11.17 jam 6.32 petang dengan berat 3.39kg. Terima kasih Dr. Arifah yang dibantu oleh suami @chehafiz007 menyambut kelahiran Baby L dengan baik. Daddy dah macam cheerleader kat labour room semalam? Untungnya baby L daddy die sendiri yang potong tali pusat die.. Amboiii daddy's girl sangat! Terima kaseh kepada seluruh keluarga Lufya & Hafiz yang tak putus-putus mendoakan dan tidak lupa juga sahabat, penyokong industri, followers yang memberikan kata-kata semangat, dan doa anda. Sayang sokmo❤️ . Maternity ward deco by @rufflesandbloomers bloomers . #newborn #babyL #normal #delivery #111117 #babygirl #november #2017

A post shared by ? Baby L (@lufyaluvya) on

Menurut Lufya atau Lutfyah Sheikh Omar, suaminya, Che Muhammad Hafiz yang memotong tali pusat bayi mereka serta memberi sokongan padanya ketika di dalam bilik bersalin.

Lufya juga mengucapkan terima kasih kepada keluarga, rakan dan peminat yang tidak pernah putus mendoakan keadaannya dan bayi.

"Daddy dah macam cheerleader kat labour room semalam. Untungnya baby L, daddy dia sendiri yang potong tali pusat dia.

"Terima kasih kepada seluruh keluarga Lufya dan Hafiz yang tak putus-putus mendoakan.

"Tidak lupa juga sahabat, penyokong industri, pengikut yang memberikan kata-kata semangat dan doa anda. Sayang selalu," ujarnya.

Lufya dan Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 27, berkahwin pada 26 November 2016.

Lufya Omar, Che Muhammad Hafiz

Artikel Sebelum

Kurang Baik Nasib Raja Azura

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain