“Saya Sendiri Sedih” - Nassier Komen Boy Iman Ditahan - Hiburan | mStar

“Saya Sendiri Sedih” - Nassier Komen Boy Iman Ditahan

Nassier Wahab (kiri) akan berjumpa dengan Boy Iman untuk menyelesaikan beberapa hal berkaitan pelantikannya sebagai duta perumahan bawah Boy Iman.

PETALING JAYA: Penyanyi Datuk Nassier Wahab turut berasa sedih dan berasa terkilan dengan kekecohan berkaitan syarikat perumahan yang diterajui oleh Datuk Boy Iman (DBI) sehingga pelakon itu ditahan polis.

Nassier yang juga duta kepada syarikat perumahan mampu milik itu berkata, apa yang berlaku adalah di luar jangkaannya dan dia berjanji untuk mencari jalan penyelesaian terbaik dalam masa terdekat.

"Saya masih belum berkesempatan untuk bertemu Datuk Boy kerana baru pulang dari Makkah dua hari lepas. Keadaan kesihatan saya juga tidak mengizinkan untuk berjumpa dengannya. Isu dibangkitkan adalah mengenai syarikat diberi nama DBI Property dan saya pula dilantik menjadi duta untuk syarikat DBI Technology.

"Saya juga dimaklumkan penahanan dia adalah bagi membantu siasatan tentang syarikat lamannya iaitu DBI Property.

Nassier  (tiga dari kanan) mengikat kontrak menjadi duta syarikat DBI Technology sehingga Mei tahun depan. Boy Iman, dua dari kanan.

"Insya-Allah bila kes ini sudah reda saya akan bertemu Boy Iman untuk membincangkan jalan penyelesaiannya. Saya sendiri berasa sedih dengan apa yang berlaku kerana adalah di luar jangkaan," ujarnya kepada mStar Online, Selasa.

Kes RM6.2 Juta: Boy Iman Ditahan

“Saya Bukan Kambing Hitam Boy Iman” – Nassier Wahab

Nassier diminta mengulas tentang penahanan Boy Iman atau nama sebenarnya Norul Iman Abdul Rahman bersama dua lagi suspek utama di Ampang dan Setapak pada Isnin bagi membantu siasatan berhubung penipuan jualan rumah membabitkan nilai RM6.2 juta.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Sri Acryl Sani Abdullah Sani mengesahkan pihaknya menerima 188 laporan polis berkaitan penipuan jualan rumah yang dilakukan Syarikat DBI Properties dan Syarikat Juta Kelulut Global Resources.

Dalam pada itu, tambah Nassier, dia berharap segala kekecohan ini akan dapat diselesaikan dengan sebaiknya.

"Saya berdoa kepada Allah agar semua kekusutan yang berlaku ini dapat disesesaikan segera," ujarnya.

Nassier Wahab , Boy Iman

Artikel Sebelum

Pelajar Tahun 6 Menang Maskot Astro Ceria

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi