"Anita Sarawak Tidak Pernah Cerai" - Noorkumalasari - Hiburan | mStar

"Anita Sarawak Tidak Pernah Cerai" - Noorkumalasari

Mahathir dan Anita masih lagi suami isteri.

PETALING JAYA: Laporan mengatakan kononnya Anita Sarawak sudah berpisah dengan suaminya, Mahathir Abdullah adalah gosip yang tidak benar.

Adik penyanyi itu, Noorkumalasari, 59, berkata,  Anita memberitahunya berita berkenaan adalah fitnah semata-mata.

"Kali terakhir saya berbual dengannya menerusi telefon kira-kira dua bulan lalu dan saya sendiri bertanya kepadanya tentang gosip mengatakan dia sudah berpisah dengan Mahathir dan dia memberitahu perkara itu tidak benar.

"Laporan yang keluar mengenai perkara itu adalah fitnah dan ini bukan perkara baru. Paling baik mendoakan kebahagiaannya dengan suaminya," kata Noorkumalasari ketika dihubungi mStar Online di sini pada Khamis.

Norkumalasari mengulas mengenai gosip mengenai pasangan itu yang dilaporkan sudah bercerai.

Norkumalasari memberitahu semua gosip berkaitan kakaknya itu adalah tidak benar.

Dalam pada itu, Norkumalasari berkata, Anita tidak bercadang untuk kembali menetap atau pulang bercuti ke Malaysia dalam masa terdekat kerana selesa berada di Las Vegas, Amerika Syarikat.

Jelasnya lagi, Anita tidak mahu meninggalkan kediaman yang dibelinya di negara itu selain gembira dengan kehidupannya sebagai suri rumah sepenuh masa kepada Mahathir.

"Kehidupannya adalah di Las Vegas malah dia tidak berhasrat untuk pulang ke Malaysia dalam masa terdekat ini. Bukannya kerana dia sudah bercerai atau ingin mengelak daripada sesiapa sebaliknya dia gembira dengan kehidupannya sebagai suri rumah selain menguruskan bisnes bersama suami," ujarnya.

Sementara itu, Anita yang baharu sahaja menyambut hari jadinya yang ke-63 pada 23 Mac lalu menerima pelbagai ucapan daripada peminat di Facebook yang merindui kelantangan suaranya.


Anita Sarawak , Noorkumalasari.

Artikel Lain

Tun M pandu Proton Saga baharu