Qalisha Tidak Mahu Dibayangi Kim Kardashian - Hiburan | mStar

Qalisha Tidak Mahu Dibayangi Kim Kardashian

Pendatang baru, Qalisha Ray.
Pendatang baru, Qalisha Ray.

PETALING JAYA: Penyanyi baru, Noor Qalisha Ahmad atau nama komersialnya, Qalisha Ray tidak mahu kerjaya nyanyiannya dibayangi bintang Hollywood, Kim Kardashian, hanya disebabkan memiliki wajah seiras wanita itu.

Bagaimanapun Qalisha, 20, tetap menghargai pandangan peminat yang melihatnya mempunyai persamaan rupa paras bintang realiti TV tersebut.

Menurut penyanyi lagu Satu Januari itu, dia lebih senang jika dikenali dengan bakatnya dalam bidang nyanyian.

"Secara jujurnya, saya tidak pula merasakan diri kelihatan seperti Kim namun tetap menghormati pendapat peminat yang melihat kami mempunyai sedikit persamaan.

"Mungkin hanya kebetulan dan ia terpulang kepada mereka untuk memberikan pendapat," katanya ketika dihubungi mStar Online.

Nama Qalisha mula dikenali di dalam industri hiburan setelah melancarkan mini album bertajuk Qalisha beberapa bulan lalu dan sering dikatakan mempunyai wajah seiras Kim oleh majalah-majalah fesyen tempatan.

Qalisha yang dicungkil bakat nyanyiannya oleh komposer dan penyanyi terkenal, Ajai, juga gembira kerana menerima respons yang baik daripada peminat selepas pelancaran albumnya.

"Saya bersyukur kerana selepas melancarkan album, saya menerima tawaran untuk membuat persembahan di Persidangan Majlis Raja-Raja ke-225 bersama penyayi Jay Jay dan beberapa persembahan lain," katanya yang juga boleh menyanyikan lagu dalam bahasa Arab.

Gadis berdarah kacukan Arab itu menganggap peluang membuat persembahan di Istana Negara sebagai satu penghormatan untuk dirinya yang masih baru dalam industri seni suara.

Artikel Sebelum

Neelofa Tumpu Filem & Pengacaraan

Artikel Berikut

Zee Avi Sebak Dihadapan 2,000 Peminat

Artikel Berkaitan

Artikel Lain