ntv7 Kongsi Kejayaan Usahawan - Hiburan | mStar

ntv7 Kongsi Kejayaan Usahawan

PETALING JAYA: Bermula 26 Jun ini, ntv7 akan membawakan kejayaan Alumni Taiwan dari Malaysia yang telah banyak menyumbang kepada komuniti sebagai usahawan.

Laporan mingguan selama dua minit ini akan disiarkan dalam edisi berita Mandarin 7, setiap Ahad pukul 9.30 malam selama enam episod.

“Kisah-kisah kejayaan ini bertujuan untuk memberi inspirasi kepada generasi usahawan yang baru agar sentiasa mengejar impian mereka.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Persatuan Alumni Persekutuan Universiti Taiwan Malaysia (FAATUM) kerana bekerjasama dengan ntv7 dalam menghasilkan siri istimewa yang penuh inspirasi ini,” kata Pengurus, Kumpulan Pengurusan Jenama ntv7, Lai Cheah Yee.

Dirakam secara kasual dan cara yang lebih bersahaja, laporan istimewa ini akan membawakan kisah tentang kejayaan, cabaran dan sumbangan beberapa usahawan antaranya Yau Teck Kong, usahawan syarikat Total Drive Transmission Sdn. Bhd. dan Presiden Persekutuan Persatuan Alumni Universiti Taiwan Malaysia, Tan Sri Datuk Ng Teck Fong, usahawan syarikat Tomei Consolidated Berhad, Datuk Ong Soon Ho, usahawan syarikat Hextar Holdings Sdn Bhd.

Turut serta adalah Low Boon Hing, usahawan syarikat Mawah Group of Companies, Chin Chee Kong, usahawan syarikat Shimba Sdn. Bhd dan Datuk Lau Nai Hoh, usahawan syarikat Tuong Aik Sdn. Bhd.

Para penonton akan berpeluang mempelajari selok-belok dalam memulakan perniagaan melalui kisah setiap usahawan yang dipaparkan. Bermula dari memahami alam perniagaan sehinggalah aspek keusahawanan dan cara membuka francais akan diceritakan.

Laporan khas ini mengandungi tiga segmen iaitu pengenalan ringkas mengenai usahawan yang dipilih, sejarah dan latar belakang syarikat termasuklah temu bual mengenai pencapaian dan sumbangan yang telah mereka berikan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Yusof Haslam, Pekida Berdamai

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain