'Muzik Rock Tidak Akan Lenyap' - Mike (Incubus) - Hiburan | mStar

'Muzik Rock Tidak Akan Lenyap' - Mike (Incubus)

Kumpulan Incubus yang dianggotai (dari kiri) DJ Chris Kilmore (turntable), Mike Einziger (gitar), Brandon Boyd (vokal), Jose Pasillas (dram) dan Ben Kenney (bass) akan kembali ke Kuala Lumpur untuk konsert mereka pada 23 Julai depan di Stadium Negara.
Kumpulan Incubus yang dianggotai (dari kiri) DJ Chris Kilmore (turntable), Mike Einziger (gitar), Brandon Boyd (vokal), Jose Pasillas (dram) dan Ben Kenney (bass) akan kembali ke Kuala Lumpur untuk konsert mereka pada 23 Julai depan di Stadium Negara.

KUALA LUMPUR: Selepas lima tahun menyepi, kumpulan rock dari Amerika Syarikat (AS), Incubus yang akan memasarkan album ketujuh bertajuk If Not Now, When? pada 12 Julai depan yakin genre rock masih relevan dengan perkembangan muzik semasa.

Kata pemain gitarnya, Mike Einziger, muzik rock akan terus 'hidup' dan relevan dalam hati peminat muzik terutamanya di kalangan orang muda.

"Rock akan terus relevan kerana ia adalah medium untuk membebaskan tenaga dan meluahkan tekanan dan emosi. Ia adalah simbol kebebasan.

"Walaupun apa juga genre muzik lain muncul, rock tidak akan lenyap kerana ia memainkan peranan yang penting pada pencinta muzik," katanya dalam satu sidang media khas secara langsung dari AS, Khamis.

Bersempena dengan kemunculan album terbaru itu, Incubus bakal berkunjung ke Kuala Lumpur untuk kali ketiga dalam konsert Incubus Live in Kuala Lumpur 2011 pada 23 Julai depan di Stadium Negara.

Bercerita tentang konsert itu, Mike menjanjikan sebuah persembahan yang cukup istimewa dan meriah untuk peminat di Malaysia.

"Kami begitu teruja untuk beraksi di depan peminat di Malaysia dan menghiburkan mereka dengan lagu-lagu baru dan lama kami.

"Ia akan menjadi sebuah persembahan berbeza dan istimewa yang pasti menggegarkan peminat," katanya yang pernah berkunjung ke Malaysia bersama kumpulannya pada 2004 dan 2008.

Tiket-tiket konsert yang berharga RM203 (bukan pelanggan Tune Talk) dan RM183 (pelanggan Tune Talk) akan mula dijual pada 23 Mei ini menerusi www.airasiaredtix.com atau kaunter AirAsiaRedTix.

Untuk perkembangan terkini, layari laman web www.tunetalk.com dan ikuti laman peminat Tune Talk di Facebook.

Konsert tersebut dianjurkan oleh Pineapple Concerts dengan kerjasama Tune Talk Mobile Prepaid.

Sejak ditubuhkan pada 1991, kumpulan yang dianggotai oleh Brandon Boyd (vokal), Mike Einziger (gitar), Jose Pasillas (dram), Ben Kenney (bass) dan Chris Kilmore (turntable/keyboard) itu sudah menjual lebih 13 juta unit album di seluruh dunia.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain