'Muzik Rock Tidak Akan Lenyap' - Mike (Incubus) - Hiburan | mStar

'Muzik Rock Tidak Akan Lenyap' - Mike (Incubus)

Kumpulan Incubus yang dianggotai (dari kiri) DJ Chris Kilmore (turntable), Mike Einziger (gitar), Brandon Boyd (vokal), Jose Pasillas (dram) dan Ben Kenney (bass) akan kembali ke Kuala Lumpur untuk konsert mereka pada 23 Julai depan di Stadium Negara.
Kumpulan Incubus yang dianggotai (dari kiri) DJ Chris Kilmore (turntable), Mike Einziger (gitar), Brandon Boyd (vokal), Jose Pasillas (dram) dan Ben Kenney (bass) akan kembali ke Kuala Lumpur untuk konsert mereka pada 23 Julai depan di Stadium Negara.

KUALA LUMPUR: Selepas lima tahun menyepi, kumpulan rock dari Amerika Syarikat (AS), Incubus yang akan memasarkan album ketujuh bertajuk If Not Now, When? pada 12 Julai depan yakin genre rock masih relevan dengan perkembangan muzik semasa.

Kata pemain gitarnya, Mike Einziger, muzik rock akan terus 'hidup' dan relevan dalam hati peminat muzik terutamanya di kalangan orang muda.

"Rock akan terus relevan kerana ia adalah medium untuk membebaskan tenaga dan meluahkan tekanan dan emosi. Ia adalah simbol kebebasan.

"Walaupun apa juga genre muzik lain muncul, rock tidak akan lenyap kerana ia memainkan peranan yang penting pada pencinta muzik," katanya dalam satu sidang media khas secara langsung dari AS, Khamis.

Bersempena dengan kemunculan album terbaru itu, Incubus bakal berkunjung ke Kuala Lumpur untuk kali ketiga dalam konsert Incubus Live in Kuala Lumpur 2011 pada 23 Julai depan di Stadium Negara.

Bercerita tentang konsert itu, Mike menjanjikan sebuah persembahan yang cukup istimewa dan meriah untuk peminat di Malaysia.

"Kami begitu teruja untuk beraksi di depan peminat di Malaysia dan menghiburkan mereka dengan lagu-lagu baru dan lama kami.

"Ia akan menjadi sebuah persembahan berbeza dan istimewa yang pasti menggegarkan peminat," katanya yang pernah berkunjung ke Malaysia bersama kumpulannya pada 2004 dan 2008.

Tiket-tiket konsert yang berharga RM203 (bukan pelanggan Tune Talk) dan RM183 (pelanggan Tune Talk) akan mula dijual pada 23 Mei ini menerusi www.airasiaredtix.com atau kaunter AirAsiaRedTix.

Untuk perkembangan terkini, layari laman web www.tunetalk.com dan ikuti laman peminat Tune Talk di Facebook.

Konsert tersebut dianjurkan oleh Pineapple Concerts dengan kerjasama Tune Talk Mobile Prepaid.

Sejak ditubuhkan pada 1991, kumpulan yang dianggotai oleh Brandon Boyd (vokal), Mike Einziger (gitar), Jose Pasillas (dram), Ben Kenney (bass) dan Chris Kilmore (turntable/keyboard) itu sudah menjual lebih 13 juta unit album di seluruh dunia.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

Artikel Lain